Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Is jouw organisatie klaar voor 2023 en verder?

Meer dan 5000 grote organisaties zijn sinds januari 2022 verplicht om passende en ambitieuze streefcijfers voor genderdiversiteit op te stellen. Dit geldt voor het bestuur, de RvC en de subtop. Hier is een plan van aanpak voor nodig.

En dit alles moet in 2023 worden gepubliceerd, inclusief de reden waarom het wel of niet is gelukt. We zijn benieuwd, waar staat jouw organisatie nu? 

Wanneer we het over genderdiversiteit hebben, spreken we vaak over meer vrouwen op leiderschapsposities.

Maar een quotum leidt nog niet tot echte diversiteit…Dit bereik je alleen wanneer je je als organisatie óók richt op authenticiteit.

Wij helpen je!

New Female Leaders kan jou en je organisatie hiermee helpen. We denken met je mee en en bieden passende oplossingen die tevens zorgen voor het aantrekken en behouden van goede werknemers.

Een uitstekende bijvangst in deze tijd van “The Great Resignation”. Dit doen we o.a. met ons unieke leiderschapsprogramma, The Accelerator, waar we met ambitieuze vrouwen werken aan authentiek leiderschap.

Het resultaat?
Gemotiveerde vrouwelijke medewerkers die hun authentieke bijdrage leveren aan de organisatie, een gevulde talent pipeline met vrouwelijk talent en daadwerkelijk diverse leiderschapsstijlen en authentieke besluitvorming in de organisatie.

En meer

We denken met je mee en bieden behalve leiderschapsprogramma’s, ook andere oplossingen.

– (Executive) coaching
– In-Company programma’s
– Inspirerende keynotes
– Workshops & training

Voor zowel vrouwelijke werknemers en leiders, als voor de gehele organisatie. Zowel in het Nederlands als in het Engels.

Alle onderdelen kunnen worden vermeld in het Strategisch Gender Diversiteitsplan, dragen bij aan genderdiversiteit in je organisatie en zorgen voor een goede employer branding en het behoud van talent.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, vragen of voor een op maat gemaakte offerte.

Caroline van den Bogaard
Program Director

+31 615 374 371

Wij helpen je!

New Female Leaders kan jou en je organisatie hiermee helpen. We denken met je mee en en bieden passende oplossingen die tevens zorgen voor het aantrekken en behouden van goede werknemers.

Een uitstekende bijvangst in deze tijd van “The Great Resignation”. Dit doen we o.a. met ons unieke leiderschapsprogramma, The Accelerator, waar we met ambitieuze vrouwen werken aan authentiek leiderschap.

Het resultaat?
Gemotiveerde vrouwelijke medewerkers die hun authentieke bijdrage leveren aan de organisatie, een gevulde talent pipeline met vrouwelijk talent en daadwerkelijk diverse leiderschapsstijlen en authentieke besluitvorming in de organisatie.

En meer

We denken met je mee en bieden behalve leiderschapsprogramma’s, ook andere oplossingen.

– (Executive) coaching
– In-Company programma’s
– Inspirerende keynotes
– Workshops & training

Voor zowel vrouwelijke werknemers en leiders, als voor de gehele organisatie. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Alle onderdelen kunnen worden vermeld in het Strategisch Gender Diversiteitsplan, dragen bij aan genderdiversiteit in je organisatie en zorgen voor een goede employer branding en het behoud van talent.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie,  vragen of voor een op maat gemaakte offerte.

Caroline van den Bogaard
Program Director

+31 615 374 371

Meer informatie? Vul onderstaand contactformulier in.

We werkten eerder met organisaties zoals:

Diverse teams halen betere resultaten, maar alleen wanneer:

We weten het inmiddels echt allemaal, diverse teams behalen betere resultaten dan niet-diverse teams. Wetenschappelijk onderzoek laat echter ook zien, dat heterogene teams alleen beter presteren dan homogene teams, wanneer authenticiteit echt wordt gevierd. 

Zowel onderzoek als de realiteit laten zien, dat authentiek leiderschap uitdagender is voor vrouwen.

Dit is het gevolg van stereotypes, een vaak traditionele masculiene bedrijfscultuur en het double-bind dilemma. Als gevolg hiervan passen vrouwen zich aan, spreken ze zich niet (altijd) uit en kunnen organisaties niet echt de vruchten plukken van wat genderdiversiteit in theorie zou kunnen brengen. 

We geloven niet in Fixing Women

 Bij New Female Leaders geloven we niet in ‘fixing women”.

Integendeel zelfs.

Wij geloven dat de wereld (en jouw bedrijf) juist vrouwen nodig heeft die authentiek leiden en de daadwerkelijke verandering kunnen brengen die een bedrijf(scultuur) en alle toekomstige maatschappelijke uitdaging juist zo nodig heeft.

Authentiek leiderschap leidt bovendien bewezen tot minder burn-out klachten, minder uitval door ziekte, een positieve werkomgeving en meer werktevredenheid.

Logisch natuurlijk.

Wanneer je jezelf kunt zijn, een bijdrage kunt leveren en echt je volledige potentieel kunt benutten, ben je op je best. Als Social Enterprise zijn we ervan overtuigd dat de wereld en jouw organisatie beter wordt als er meer vrouwen authentiek leiden.

Onze visie is dat we uiteindelijk “female” uit onze naam kunnen verwijderen en we het niet meer over ‘female leaders’ hebben maar gewoon over leiders. 

Wat levert ons leiderschapsprogramma op?

Voordelen voor deelnemers  Voordelen voor jouw organisatie 
 • Helderheid over eigen authentieke leiderschapsstijl en de mogelijkheid om te leiden vanuit eigen waarden in elke context zowel professioneel als privé. 
 • Vergroten van zelfverzekerdheid, persoonlijke verbinding en de durf om je uit te spreken vanuit eigen waarden
 • Verbeterde leiderschapsstijl en – kwaliteit met een authentieke balans tussen masculiene en feminiene waarden
 • Meer inzicht en het strategisch inzetten van talent en competenties
 • Helderheid over mogelijke ongelijkheid in de context en hoe hiermee om te gaan 
 • Uniek netwerk met gelijkgestemde vrouwen en rolmodellen
 • Een gepersonaliseerd Authentiek Leiderschap Plan en presentatie
 • Voldoe aan de laatste Europese en Nederlandse richtlijnen en UN SDG’s
 • Realiseer je daadwerkelijke voordelen van genderdiversiteit door middel van authenticiteit
 • Versterk en vergroot je Female Talent Pipeline 
 • Verbeter je werknemers in de huidige uitdagende arbeidsmarkt
 • Verbeter je employer branding en werknemerstevredenheid

Reviews van deelnemers van ons leiderschapsprogramma

Kelly Rapmund

Head of People Lesson Up


Ik heb veel helderder voor ogen wat authentiek leiderschap überhaupt inhoudt. Het is veel groter dan alleen leiderschap op werk. Ik ben er helemaal voor gegaan en heb dus in de afgelopen 4 maanden een onwijze ontwikkeling meegemaakt, waarbij ik de verdieping heb opgezocht en zoveel over mezelf heb geleerd. Mijn werk gaat makkelijker en wanneer het niet makkelijk gaat, heb ik toch wel de juiste handvatten om dingen op te lossen op een manier waar ik blij van wordt en in mijn waardes blijf. Ik denk dat het voor mij precies op het juiste moment kwam.

Kirsten van Daelen van der Schoot

Founder MonkeyMoves


De Accelerator is voor mij echt een succes! Ik heb een andere kijk gekregen op leiderschap maar überhaupt op wie ik ben. Ik zou het niet eens alleen leiderschap noemen. Ik heb het gevoel dat ik me zelf enorm ontwikkelt heb. Mijn hele beeld over leiderschap an sich is veranderd. Het gaat over wat er in je zit en niet over wat je moet worden.

Celine Lokhorst – van den Brink

Marketing Manager Kamera Express


Ik heb veel inzichten en tools gekregen om precies dat te gaan doen: impact maken terwijl ik dichtbij mezelf blijf. Ik had veel vragen over hoe ik authentiek zou kunnen leiden. Veel van die vragen zijn beantwoord en ik heb helder gekregen wat mijn weg daarin is. Ik vond het een heel compleet programma. Het heeft heel veel verschillende facetten aangestipt. Nog niet eerder heb ik een training gevolgd die zo volledig was. Mijn verwachtingen zijn overtroffen!

Martine van der Velpen

Partner K+V


Ik voel me sterker en meer in verbinding met mezelf en vooral waar ik voor sta en voor wil gaan. Ik ben mijn gehaastheid kwijt over mijn ambities. Ik heb helder hoe ik mijn authentiek leiderschap kan en wil uitdragen en dat daar meer bij komt kijken dan alleen gedrag. Veel meer. Mooi dat het programma ook om lichaam, geest en hart gaat. En niet alleen op papier maar echt voelen en ondergaan…. Super.

Anne Sophie Schurmann

Serial entrepreneur


Ik heb geleerd dat het echt belangrijk is om beter voor mezelf zorgen, inzicht in mijn kernwaarden, mijn sterke kanten en daarmee de bewustwording dat wat ik ‘op gevoel doe’ ook een talent is. En daarmee meer inzetten op mijn talenten ipv zaken waar ik minder goed in ben verbeteren. Zou ik het aanraden? JAAAAAA GIRL POWER! Dit programma is echt mega goed gedaan! En ik ben echt super kritisch, heb eigenlijk altijd wel feedback op zaken die beter kunnen, voor nu alleen maar heel blij met jullie programma!!

Dorian Pluimers

Country Manager Blue Billywig


Ik vind het programma geweldig! Het is veel naast een fulltime nieuwe functie, maar omdat ik het zo interessant vind, krijg ik er vooral energie van! Ik vind het heel fijn om vrouwen te ontmoeten die met dezelfde dingen bezig zijn en hoop ook echt dat ik er met een paar contact blijf houden. Ik ben blij met de inzichten rondom mannen, vrouwen en het systeem en ben daar zeker mee aan de slag, en voor mij ligt de nadruk op m’n eigen ontwikkeling.

Over New Female Leaders

New Female Leaders is een Social Enterprise. 30% van onze winst doneren we aan onze stichting, waarmee we in de toekomst weer in vrouwelijke leiders willen investeren.

We zijn opgericht in mei 2019 en hebben sindsdien onderzoek gedaan wat het betekent om als vrouw te leiden en in hoeverre “vrouwelijk leiderschap” bestaat. 

Onze conclusie: vrouwelijk leiderschap bestaat niet. Vrouwelijk leiderschap is opnieuw een construct of hokje waarmee we eigenlijk aantonen dat we nog steeds bij “leiderschap” denken aan een witte man.  

Het leiderschap van de toekomst is wat ons betreft authentiek en omvat feminiene eigenschappen, die net zo belangrijk zijn als de masculiene waarden. Hierover brachten we in juni 2021, na meer dan 70 interviews met rolmodellen en experts ons boek uit: New Female Leader.

Maar wat is authentiek leiden precies? 

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap gaat verder dan “uniek” of “eigen” leiderschap. Het gaat verder dan “echt” en zonder “masker”. Authentiek leiderschap heeft vier dimensies:

1. Zelfkennis en zelfbewustzijn – weten wie je bent en wat je drijft. Dit gaat over het kennen van je waarden, je sterktes en zwaktes en je zelfbewustzijn verder ontwikkelen.

2. Relationele transparantie – dit aspect draait om het relationele aspect van leiderschap, Durf je echt jezelf te laten zien aan de ander, zeg je echt wat je bedoelt?

3. Moreel kompas – je principes zijn zichtbaar, je doet wat je zegt en zegt wat je doet, ook als het moeilijk wordt.

4. Balans in besluiten – je bent bereid je eigen ideeën te bevragen en uit te dagen. Je staat open voor de mening van iemand anders en stimuleert anderen ook een andere mening te hebben dan die van jou.

Authentiek leiderschap is kort gezegd een proces van diep bewustzijn van jezelf en van anderen. Maar hoe leid je dan authentiek in een wereld vol stereotypes en hokjes?

NEW FEMALE LEADERS IS BEKEND VAN

Het 5C Model

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het voor vrouwen uitdagender is om authentiek te leiden. Dit heeft alles te maken met de genoemde stereotypes van een leider en ook het stereotype beeld van een “goede” vrouw. Maar, het kan wel!
Op basis van ons onderzoek, in samenwerking met de KU van Leuven, hebben we een model ontwikkeld, waarmee ook je kunt leiden vanuit je authentieke zelf: het 5C-model.

CLARITY – Helderheid over je context, wie je zelf bent, je waarden, je talent en je barrières.

CONNECTION – Het belang van verbinding met jezelf en van daaruit leiden.

COMMUNITY – De waarde van het omringen met de juiste peers, rolmodellen en een support systeem

Daarnaast vonden we nog 2 aspecten die essentieel zijn voor authentiek leiden:

COURAGE & COMPASSION – Deze houding is de tweede natuur van een New Female Leader

Spreken & Keynotes

Founder Caroline Glasbergen is een graag geziene spreker op events en binnen corporates. Ze is beschikbaar voor lezingen, interviews en draagt graag bij aan een panel. Ze verzorgt keynotes, maar ook dagvoorzitterschap, mentorprogramma’s of een meerdaags – op maat gemaakt – incompany programma behoren tot de mogelijkheden.

Een selectie van de onderwerpen waarover Caroline spreekt:
 – (vrouwelijk) leiderschap
 – diversiteit en inclusie
 – authenticiteit
 – female empowerment
 – nieuw leiderschap vanuit verbinding en waarden

Caroline is opgenomen in het bestand van sprekersbureau Speakers Academy en Cup of Ambition.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op; dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Wil je meer informatie of gewoon even bellen?

Plan direct een vrijblijvende call in met ons team, voor meer informatie over de mogelijkheden en een op maat gemaakte offerte.  

Caroline van den Bogaard

Program Director Leadership Programs

+31 615 374 371
> Plan in via Calendly

Volg ons op Instagram

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders