Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

A movement of and for new leaders to build a new world

Sluit je ogen, en denk aan een leider…

Wie of wat zie je?

Een grote kans dat je zojuist aan een charismatische witte man in pak dacht, met ietwat grijze slapen, ergens tussen de 40 en de 60 die leidt vanuit overwegend masculiene waarden. Het “Think Leader think male fenomeen” noemen ze dit.
En, als je net een ander beeld voor je zag, dan is dit goed nieuws.

We dragen bij aan de transitie

Het bewijst dat we in een transitie zitten. Eentje waar wij elke dag als organisatie aan bij willen dragen. 

Waar je zojuist ook aan dacht, New Female Leaders draait om jou. Wij geloven dat het tijd is voor een nieuwe wereld waarbij een ander type leiderschap hoort. Los van de hokjes en de stereotypes en met een balans tussen feminiene en masculiene waarden. We geloven ook dat vrouwen een cruciale rol hebben in deze transitie. En dat we het uiteindelijk samen moeten doen. 

Ben je alleen een leider als je aan de top van een bedrijf of een land staat? In de wetenschap wordt leiderschap beschreven als een proces van het beïnvloeden van anderen om een gezamenlijk doel te bereiken. Bij New Female Leaders geloven we dat iedereen in essentie een leider is. Dus ook jij!

“Vrouwelijk” leiderschap

New Female Leaders is een Social Enterprise. 30% van onze winst doneren we aan onze stichting, waarmee we in de toekomst weer in vrouwelijke leiders willen investeren. We zijn opgericht in mei 2019 en hebben sindsdien onderzoek gedaan wat het betekent om als vrouw te leiden en in hoeverre “vrouwelijk leiderschap” bestaat. 

Onze conclusie: vrouwelijk leiderschap bestaat niet. Vrouwelijk leiderschap is opnieuw een construct of hokje waarmee we eigenlijk aantonen dat we nog steeds bij “leiderschap” denken aan een witte man.  

Het leiderschap van de toekomst is wat ons betreft authentiek en omvat feminiene eigenschappen, die net zo belangrijk zijn als de masculiene waarden. Hierover brachten we in juni 2021, na meer dan 70 interviews met rolmodellen en experts ons boek uit: New Female Leader  Maar wat is dan authentiek leiden?

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap gaat verder dan “uniek” of “eigen” leiderschap. Het gaat verder dan “echt” en zonder “masker”. Authentiek leiderschap heeft vier dimensies:

  1. Zelfkennis en zelfbewustzijn – weten wie je bent en wat je drijft. Dit gaat over het kennen van je waarden, je sterktes en zwaktes en je zelfbewustzijn verder ontwikkelen.
     
  2. Relationele transparantie – dit aspect draait om het relationele aspect van leiderschap, Durf je echt jezelf te laten zien aan de ander, zeg je echt wat je bedoelt?

     

  3. Moreel kompas – je principes zijn zichtbaar, je doet wat je zegt en zegt wat je doet, ook als het moeilijk wordt.

     

  4. Balans in besluiten – je bent bereid je eigen ideeën te bevragen en uit te dagen. Je staat open voor de mening van iemand anders en stimuleert anderen ook een andere mening te hebben dan die van jou. 

Authentiek leiderschap is kort gezegd een proces van diep bewustzijn van jezelf en van anderen. Maar hoe leid je dan authentiek in een wereld vol stereotypes en hokjes?

Het 3C Model

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het voor vrouwen uitdagender is om authentiek te leiden. Dit heeft alles te maken met de genoemde stereotypes van een leider en ook het stereotype beeld van een “goede” vrouw. Maar, het kan wel!

Op basis van ons onderzoek, in samenwerking met de KU van Leuven, hebben we een model ontwikkeld, waarmee ook jij kunt leiden vanuit je authentieke zelf: het 3C-model.

CLARITY – Helderheid over je context, wie je zelf bent, je waarden, je talent en je barrières.

CONNECTION – Het belang van verbinding met jezelf en van daaruit leiden.

COMMUNITY – De waarde van het omringen met de juiste peers, rolmodellen en een
support systeem

Daarnaast vonden we nog 2 aspecten die essentieel zijn voor authentiek leiden:

COURAGE & COMPASSION – Deze houding is de tweede natuur van een New Female Leader

NEW FEMALE LEADERS IN DE MEDIA

Luister of lees ons boek

Boek

Hardcover

E-book

Lees ons boek digitaal

Luisterboek

Door Caroline ingesproken

Wat doet New Female Leaders?

New Female Leaders bestaat bij de gratie van het stellen van vragen. Sinds onze oprichting stellen we vragen over leiderschap.

We geloven heilig dat diversiteit en inclusie leiden tot betere beslissingen en beter leiderschap voor de wereld en onze toekomst. Echter, diversiteit eindigt niet met een diverser management team of een quotum. Daar begint het pas. 

Hoe creëren we een context waar we daadwerkelijk ieders potentieel volledig inzetten, waarbij er echt ruimte is voor authenticiteit in leiderschap? Hoe ziet nieuw leiderschap er eigenlijk uit? Wie zijn de movers en shakers die het al aan het doen zijn? En hoe ontwikkel je jezelf tot authentiek leider? 

Wij hebben de antwoorden vaak ook niet. Maar gaan wel actief op zoek. Dat betekent dat het een journey is en dat je mee kunt rijden op onze trein. We leren steeds weer bij en nemen je graag mee op onze weg. In de tussentijd hebben we een heel aantal lessen geleerd, die we delen via dit aanbod:

Ons aanbod

Podcast

Rolmodellen, experts en nieuwe leiders

Boek

Voor vrouwen die authentiek willen leiden

Accelerator

Ons unieke leiderschapsprogramma

Coaching

Ont-wikkel jezelf en/of je business

Spreker

Laat je inspireren door Caroline 

NFL E-BOOK: 3 Devices

Het omarmen van het niet weten

Vanuit het omarmen van het “niet weten” en een geloof in rolmodellen en verhalen spreken we wekelijks leiders, experts en rolmodellen. We stellen de vragen en creëren een podium in onze wekelijkse nummer 1 podcast door middel van diepgaande interviews. Daarnaast organiseren we events, hebben we een boek , een leiderschapsprogramma en spreekt en modereert Caroline regelmatig over dit onderwerp.

Ons doel is dat jij je eigen antwoorden vindt en dat we samen de transitie maken naar een nieuwe wereld waarin ieder authentiek bijdraagt.
Wil je nu alvast beginnen? Download hier gratis ons e-book met 50 tips van vrouwelijke leiders over hoe zij authentiek leiden.

Mis geen enkele aflevering – abonneer je nu

Team New Female Leaders

Caroline Glasbergen

Founder

“New Female Leaders is ontstaan doordat ik mijn vragen ging leven. Ik ben ontzettend trots en dankbaar voor het team dat inmiddels bijdraagt aan onze missie. Samen dragen we elke dag bij aan een nieuwe wereld waar gelijkwaardigheid en authenticiteit de basis vormen.

Caroline van den Bogaard

Program Director 

De wijze waarop NFL authentiek leiderschap bij vrouwen onderzoekt en vorm heeft gegeven in het leiderschapsprogramma vind ik een mooie mix tussen onderzoek en praktijk, tussen inspireren en informeren, het hart en het hoofd, reflecteren en actie, individuele ontwikkeling en leren van elkaar als community van ambitieuze gelijkgestemden.

Marjolein Gernler-van Westen

Operations manager 

“Ik ben ervan overtuigd dat we in transitie zitten richting een nieuwe wereld. In deze transitie zijn leiders die beschikken over zowel feminiene als masculiene eigenschappen enorm belangrijk. De verhalen van onze rolmodellen inspireren me elke dag weer om mijn bijdrage te leveren aan deze nieuwe wereld. Daarom draag ik de missie van New Female Leaders met trots uit!”

Inge Dessing

Executive Coach

Ik begeleid vrouwen tijdens het leiderschapsprogramma de Accelerator en in 1-op-1 coaching. Daarbij voel ik dat ik kan bijdragen aan de missie van New Female Leaders: ruimte maken voor een nieuw soort leiderschap waar feminiene waarden in balans zijn met masculiene waarden. Impact vanuit authenticiteit en daarmee bijdragen aan een meer inclusieve en duurzame werkomgeving.”

Ellen Dekkers

Executive Coach

Bijdragen aan gezondere balans in de wereld tussen masculine en feminine waarden; dat is mijn grote drijfveer en die matcht prachtig met New Female Leaders. Het verbinden van business met bewustzijn is goud waard, zowel voor klanten, voor bedrijven als voor de aarde.”

Julia Hart

Executive Coach

Julia is passionate about supporting current and next-generation female leaders in embracing their authentic selves at work; empowering them to lead from a place of clarity while having influence and impact.”

Bastiaan de Waard

Producer

NFL heeft een duidelijke missie. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij om de NFL boodschap op een technische hoogwaardige manier te vertalen naar de buitenwereld.”

Kimberley Olijslager

Graphic design

Ik zet mij met veel plezier in voor NFL om mensen te inspireren en nieuwe perspectieven te bieden met als doel om iedereen in hun (vrouwelijke) kracht te laten staan.

Inez Tempels

Ondersteuning

Ik sta 100% achter de missie van New Female Leaders en vind het daarom geweldig me hiervoor in te kunnen zetten. Het is inspirerend om deel uit te maken van deze community en hierdoor zelf ook meer in mijn kracht te komen staan.

Team Brocast Media

Pelle Baas & Jabbo Smulders

Pelle en Jabbo zijn samen Brocast Media. Het zijn allies die niet alleen vanuit hun studio de productie van de podcast verzorgen, maar ook met een andere bril meekijken naar concept en inhoud. De missie van NFL gaat hen sterk aan het hart, omdat gelijkwaardigheid een gemene deler is.

Over Caroline

Hi, mijn naam is Caroline, ik ben sociaal ondernemer, auteur, spreker en founder van New Female Leaders. In mei 2019 startte ik het initiatief – en inmiddels Social Enterprise – New Female Leaders, omdat ik er van jongs af aan van overtuigd ben dat feminiene waarden in leiderschap nodig zijn om de wereld weer in balans te krijgen. 

Op 29 juni 2021 bracht ik mijn eerste boek uit: New Female Leaderhet handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden, gebaseerd op de meer dan 70 podcast interviews, wetenschappelijk onderzoek en mijn eigen visie op het onderwerp authentiek vrouwelijk leiderschap. 

Door middel van het ontwikkelde 3C-model (dat staat voor Clarity, Connection en Community) kan JIJ als lezer je eigen definitie aan leiderschap geven. Zodat wanneer jij denkt aan een authentieke leider, je denkt aan jezelf! En we het in de toekomst niet meer over vrouwelijke leiders hebben, maar alleen nog maar over leiders.

Onze favoriete boeken

Never stop learning. Dit is een greep uit de boeken die we je aanraden:

Invisible women

Diversiteit & inclusiviteit

De gulden snede

Leiderschap / management

Luister of lees ons boek

Boek

Hardcover

E-book

Lees ons boek digitaal

Luisterboek

Door Caroline ingesproken

Volg ons op Instagram

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders