fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

De nummer 1 podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. En hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven? 

Dit keer spreken wij een vrouw met een passie voor het verduurzamen van de textielindustrie. Samen met Lieke Pijpers richtte zij de, inmiddels, grootste marktplaats voor designer re-sale op: Thalita van Ogtrop.

Luister naar deze podcast op

Thalita van Ogtrop

“ Van design tot de circulaire economie en van zakelijk tot spiritueel”

– Thalita

Here’s what you will learn:

 • Waarom en hoe je goed voor je team moet zorgen
 • Hoe je de balans tussen mannelijke- en vrouwelijke energie vindt 
 • Hoe je investeerders meekrijgt door hun taal te spreken
 • Wat spiritualiteit allemaal voor jou en je bedrijf kan doen
 • Waarom je altijd je intuïtie moet volgen

 Scroll naar beneden voor een introductie, shownotes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Van design tot de circulaire economie, Thalita van Ogtrop heeft zich volledig gestort op de duurzame hoek. 6 Jaar geleden richtte ze samen met Lieke Pijpers tech bedrijf  “The Next Closet” op. Begonnen in een kraakpand en inmiddels de grootste marktplaats van designer re-sale van de Benelux. De achterliggende gedachte is dat je het extreem makkelijk kan maken om je kleding online te verkopen en tweedehands hip te maken. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën, vertelt Thalita. Afgelopen september won Thalita met haar platform de Loey Award voor de meest talentvolle vrouwelijke ondernemer in de Nederlandse online industrie!

“Vaak wordt met mannelijk leiderschap de mens overgeslagen, terwijl de meest succesvolle bedrijven dat zijn geworden door hun team, de mensen dus. Je moet dus echt investeren in je team, hen blijven motiveren en in hun kracht zetten,” aldus Thalita. Deze overtuiging maakt dat zij haar eigen context heeft gecreëerd binnen haar bedrijf. Maar zelfs dan raakt een team wel eens uit balans. Thalita vertelt over een interessante clash die het hele bedrijf raakte en hoe zij deze lastige kwestie oploste.

Thalita ervoer nooit een barrière toen zij funding op wilde halen: “Ik denk dat het een beetje mijn voordeel was dat ik zo bleu, naïef en vol enthousiasme er gewoon voor gegaan ben.” In dit interview vertelt Thalita hoe zij met deze instelling uiteindelijk miljoenen ophaalde en een miljoenenbedrijf opzette. Door te praten met succesvolle rolmodellen die haar zijn voorgegaan, zoals Corinne Vigreux en Janneke Niessen, krijgt ze telkens weer meer energie om door te gaan.

Maar dat niet alleen.Thalita vertelt ook uitgebreid over haar spirituele kijk op het leven. Hoe ze zich, wanneer ze zichzelf voorbij loopt, terugtrekt en weer in contact komt met haar eigen kern. Herken je dat, het gevoel van in een sneltrein zitten of jezelf voorbij galopperen? Precies dat gevoel beschrijft Thalita. En met concrete voorbeelden vertelt ze ons hoe ze weer terug bij zichzelf komt. Een waanzinnig voorbeeld van een vrouw die laat zien dat het zakelijke het spirituele niet uitsluit. Juist niet.

Inspiring Top fifty lijst 2017, Sprout Challenger lijst, The Next Women top 100 lijst 2019.

 Scroll naar beneden voor shownotes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Shownotes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.03.25]
 • Thalita over leiden op een “goede manier”
 • [0.05.28]
 • Big dreams start small. Thalita deelt hoe ze haar bedrijf uitbouwde van krakerspand naar een 7-figure business
 • [0.10.12]
 • Thalita deelt haar ervaring over het vrouw zijn in de tech wereld
 • [0.12.27]
 • Thalita leerde zichzelf de lingo aan die investeerders wilden horen waardoor ze hen binnenhaalde.
 • [0.15.07]
 • Wanneer de moed Thalita in de schoenen zakt haalt zij haar energie uit gesprekken met andere vrouwelijke leiders. Daarna is het een kwestie van gaan.
 • [0.16.40]
 • Hoe Thalita haar balans vindt en ontwikkelt door middel van spiritualiteit, cursussen en andere activiteiten
 • [0.24.04]
 • Thalita over haar default mode: de galop modus die ze echter ook uit kan zetten door zich meer op spiritualiteit te richten.
 • [0.29.41]
 • Thalita vertelt over haar diverse team. Hoe richt je een team in dat elkaar ondersteunt en constant ontwikkelt? Thalita legt uit hoe zij dit systematisch aanpakt
 • [0.36.47]
 • Thalita beschrijft een pijnlijke situatie waarbij zij en haar team in de clash kwamen met een nieuwe werknemer, leer van Thalita hoe je hiermee omgaat
 • [0.40.37]
 • Thalita vertelt waarom het essentieel is om jezelf te blijven ontwikkelen en ze onderstreept het belang van het luisteren naar je innerlijke stem

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

- Caroline

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders