fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

Wil jij meer weten over vrouwelijk leiderschap? Dan ben je bij de juiste podcast beland. Samen met vrouwelijke rolmodellen en experts onderzoeken we de vraag wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. Hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven?

Deze week een vrouw met een passie voor duurzaamheid: Tessa Duste. Na haar studie aan de TU Delft startte ze haar bedrijf Rooflife en van daaruit is haar tweede bedrijf MOSS ontstaan. Alsof dat nog niet genoeg was richtte ze ook een kruidenservice bedrijf op genaamd HRBS. Alles dat Tessa doet staat in het teken van een duurzamere wereld.

Luister naar deze podcast op

Tessa Duste

“ De kracht van vrouwelijk leiderschap voor een duurzamere wereld ”

– Tessa

Here’s what you will learn:

 • Waarom kennis key is
 • Hoe je je dingen niet persoonlijk aantrekt 
 • Waarom een combinatie van mannelijk en vrouwelijk leiderschap de toekomst is
 • Hoe je als introvert persoon ook leiding kunt geven
 • Waarom onze groeicultuur toe is aan vervanging
 • Hoe je je bedrijf zo inricht dat iedereen gefocust is op jouw duurzame missie

 Scroll naar beneden voor een introductie, shownotes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

“We kunnen niet alleen maar groeien, het kan niet alleen maar groter en meer zijn. We moeten op zoek naar een circulaire vorm.” Deze wijze woorden komen van een vrouwelijke ondernemer die gepassioneerd is over duurzaamheid.

Van jongs af aan is ze geïntrigeerd door de stedelijke omgeving, maar ze haalt haar energie en inspiratie uit de natuur. Ze studeerde industrieel ontwerp aan de TU in Delft, waarna ze haar eerste bedrijf “Rooflife” startte met de missie om daken in steden te vergroenen. Van daaruit is MOSS ontstaan, een groen architectuur bedrijf dat ze samen met Nina Sickenga en Philip van Traa runt. Daarbij kwam nog een lokaal kruidenservice bedrijf genaamd HRBS, waarmee ze in oktober in Amsterdam West hun eigen high-tech indoor farm openen. Het mag duidelijk zijn dat deze vrouw maar 1 punt op de horizon heeft: een duurzamere wereld! Deze week spreken wij met: ondernemer Tessa Duste.

“Als vrouwelijke leider kom je vaak in een mannenwereld terecht, waardoor het soms moeilijk is om als vrouw je mannetje te staan en bij jezelf te blijven. Tessa is altijd bezig zichzelf te ontwikkelen als leider en gelooft in vrouwelijk leiderschap. “Maar, zegt ze, het kan ook een man zijn die bepaalde vrouwelijke eigenschappen omarmt en daardoor een betere leider wordt.”

Tessa is veel bezig met sociale doelen en sociaal ondernemerschap. Volgens haar moeten we van een groeicultuur naar een verbindingscultuur.
Daarnaast: “Kennis is key”. Tessa en legt in dit interview uit hoe dit haar helpt om telkens weer in haar kracht te staan en te groeien.

 

 Scroll naar beneden voor shownotes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Shownotes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.02.18]
 • Tessa stelt dat ons idee van leiders gebaseerd is op enkel mannelijke voorbeelden, terwijl vrouwelijke eigenschappen er ook mogen zijn
 • [0.04.20]
 • Tessa is van mening dat we van een groeicultuur naar een meer verbindingscultuur moeten omdat we niet alleen maar kunnen groeien
 • [0.05.32]
 • Tessa vertelt over het mannelijke werkveld waarin zij zich bevindt en waarin ze doorkreeg dat het hebben van kennis heel belangrijk is
 • [0.07.20]
 • Hoe Tessa haar “mannetje” staat, met kennis als wapen
 • [0.10.05]
 • Hoe een helicopterview als beschermingsmechanisme kan dienen. Tessa stelt dat je moet relativeren om jezelf te beschermen
 • [0.16.21]
 • Tessa deelt haar visie op het soort leiderschap dat nodig is voor het verduurzamen van de toekomst
 • [0.19.08]
 • Tessa legt uit hoe je je bedrijf zo inricht dat het gehele team gefocust is op de duurzame missie van het bedrijf
 • [0.23.40]
 • Het bedrijf van Tessa is horizontaal ingericht, maar vroeg toch om een rolverdeling. Tessa legt uit hoe zij de rol als CEO hierin vervult
 • [0.34.13]
 • Volgens Tessa gaat het mis op het gebied van vrouwen op topposities, maar wanneer zij de potentie in zichzelf gaan zien zijn ze meer geneigd voor zichzelf op te komen.
 • [0.42.48]
 • Tessa stelt dat je innerlijke rebel opzoeken je heel ver kan brengen

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

- Caroline

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders