fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zesde podcast seizoen van New Female Leaders. We starten dit seizoen met een speciale december serie, waarin we niet alleen over authenticiteit en leiderschap, maar ook met onze gasten stilstaan bij het afgelopen jaar en vooruitblikken naar het aankomende jaar.

In deze podcast een primeur: we spreken met maarliefst twee gasten, Sanny Verhoeven en Jorg Ruis. Zij zijn naast liefdespartners, ook businesspartners. Sanny startte in 2013 haar succesvolle Youtube kanaal ‘Sanny zoekt Geluk’, waarin ze haar volgers meeneemt in haar lessen in geluk. Jorg is marketeer & business coach en helpt ondernemers echt op te vallen en een autoriteit te worden in hun eigen branche. Hoe kijken zij terug op het afgelopen jaar? Zowel zakelijk als privé. Hoe is het om samen een business te runnen én aan je relatie te werken? En wat helpt volgens Sanny en Jorg authentiek te blijven in je relatie en tegelijkertijd te groeien als persoon en als koppel? Je hoort het allemaal in deze podcast!

Luister naar deze podcast op

Sanny Verhoeven

Wat ik het leukst vind, is dat onze relatie dus blijft verdiepen en ook echt veranderen.

– Sanny

Here’s what you will learn:

 • Dat communicatie, op verschillende lagen, belangrijk is om je relatie stabiel en sterk te houden.
 • Hoe je in onzekere tijden verbonden blijft met je partner.
 • Dat persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk is, maar dat het nog belangrijker is om samen te blijven groeien, zodat je niet op verschillende paden terecht komt en uit elkaar groeit.
 • Hoe belangrijk openheid en eerlijkheid is, en het ongefilterd jezelf kunnen zijn bij de ander, op alle vlakken in je relatie.
 • Hoe we als mannen en vrouwen verschillend zijn in het verwerken van problemen en hoe hiermee om te gaan in je relatie.
 • Dat persoonlijk leiderschap in een relatie belangrijk is, maar dat je daarnaast als ouders ook gemeenschappelijk leiderschap hebt tegenover je kinderen, en hoe je dit samen vorm kan geven.
 • Waarom het van belang is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen struggles en deze niet te projecteren op je partner of kinderen.
 • Dat een gezamenlijke regelmatige evaluatie van je relatie, bijvoorbeeld met een oefening als ‘start – stop – continue’, heel goed kan zijn om zaken open met elkaar te bespreken.
 • Waarom een gevoel van veiligheid essentieel is binnen een relatie, om alles open met elkaar te kunnen bespreken.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Sanny Verhoeven is al sinds 2013 bezig met haar zoektocht naar geluk. Ze leerde tijdens haar carrière in de tv-wereld dat het belangrijk is om meer naar binnen te kijken dan naar buiten, om bewuster te zijn van haar gevoelens en om zich goed te voelen over zichzelf. Ze is ervan overtuigd dat je met je eigen mindset veel mogelijkheden kan creëren en jezelf een gelukkig leven kan laten leiden. Om dit met anderen te delen, is ze gestart met haar platform ‘Sanny zoekt Geluk’.

Door vlogs, interviews en ‘Selfhelp Sanny’ video’s inspireert Sanny mensen om hun positiviteit, zelfverzekerdheid en bewustzijn te vergroten zodat iedereen kan leren gelukkig te zijn met wat je al hebt. Daarnaast helpt ze met het vergroten van focus en het verminderen van stress, en om op die manier dus zo gelukkig mogelijk te leven terwijl je je doelen nastreeft.

Jorg Ruis is een zakenman met een hart voor authenticiteit en autoriteit. Hij bouwt al zijn hele leven aan merken als Chief Marketing Officer waarbij hij de drijvende kracht was achter merken zelf, hun marketing en cultuur. 

Ook bouwt hij aan zijn eigen persoonlijke merk n via Instagram en YouTube. Jorg heeft een online programma dat ondernemers helpt écht op te vallen en een autoriteit te worden in hun branche.

Sanny en Jorg zijn naast naast businesspartners, ook liefdespartners. In 2016 zijn Sanny en Jorg getrouwd en samen hebben ze twee dochters, die allebei lekker in de puber peutertijd zitten. 

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Elke maand  stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees. Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, je kunt de boeken gratis lezen en/of luisteren via Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar  www.nextory.nl/nfl, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [00:03:05]
 • Sanny en Jorg zijn niet alleen liefdespartners, maar ook businesspartners. Hoe houd je je relatie gezond; bespreek met elkaar wat er wel en niet goed gaat.
 • [00:04:49]
 • Sanny vertelt in het kort hoe zij 2021 ervaren hebben, waarom de relatie soms moeilijker te onderhouden was dan in voorgaande jaren, en waarom het liefdesgedeelte van de relatie wat meer op de achtergrond stond naast het runnen van het huishouden en werk.
 • [00:10:09]
 • Jorg legt uit dat er verschillende lagen van communicatie zijn in een relatie en hoe Sanny en hij er dit jaar nog meer achter gekomen zijn hoe belangrijk het is om hier tijd en aandacht aan te besteden.
 • [00:12:01]
 • Jorg en Sanny kiezen er iedere week opnieuw voor om bij elkaar te zijn en om zichzelf helemaal bloot te geven aan de ander; om de ongefilterde versies van henzelf te zijn. Door samen te praten over de relatie en waarmee te starten, stoppen en doorgaan blijven Sanny en Jorg betrokken bij de relatie en bij elkaar.
 • [00:19:50]
 • Sanny vertelt over de rollen die zij en Jorg innemen ten opzichte van het opvoeden van de kinderen en waarin ze meer leiderschap van Jorg verwacht. Wat is leiderschap in je relatie en voor jezelf, volgens Jorg en Sanny?
 • [00:23:58]
 • Jorg geeft aan hoe belangrijk hij het vindt om je eigen problemen op te lossen zodat deze niet doorsijpelen in een nieuwe gezinssituatie of dat je ze projecteert op je partner.
 • [00:28:42]
 • Het is belangrijk om samen te groeien, los van het feit dat je in je relatie nog steeds een eigen individu bent. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk, maar je moet wel in verbinding blijven met elkaar.
 • [00:33:30]
 • Caroline vraagt zich af wat die persoonlijke groei heeft betekent voor de relatie van Sanny en Jorg. Sanny vertelt hoe fijn ze het vindt dat de relatie hierdoor op meerdere vlakken blijft veranderen en verdiepen, ook qua seks en intimiteit. Jorg benadrukt hoe belangrijk de veiligheid in deze openheid is.
 • [00:35:35]
 • Wat betekent mannelijkheid voor Jorg in een huis met drie vrouwen?
 • [00:40:00]
 • Jorg vertelt hoe hard hij altijd werkt en dat hij tegen verschillende burnouts aan heeft gezeten, en dat hij nu nog leert hoe hij zijn grenzen aan moet voelen en aan moet geven. Dit wil hij ook aan zijn dochters meegeven.
 • [00:41:37]
 • Caroline en Sanny bespreken wat Sanny aan haar dochters wil meegeven over vrouw zijn.
 • [00:43:32]
 • Het is belangrijk om je bewust te zijn van de stem in je hoofd die je zegt wat je niet kan, vindt Jorg, en om hier dan alsnog tegenin te gaan en jezelf ruimte te geven.
 • [00:45:52]
 • Volgens Jorg en Sanny is het ook belangrijk om te communiceren of de ander advies wil bij een probleem, of gewoon even gehoord wil worden.
 • [00:55:44]
 • Jorg en Sanny willen graag nog wat meegeven aan de luisteraars én ze bespreken een mooie winactie die ze aan willen bieden!

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders