fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

Welkom bij de tweede podcast show van New Female Leaders TV. De nummer 1 show over authentiek leiderschap voor female leaders op beeld (!!) waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. Hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven? Haar droom was altijd al om bladen te maken en dat is haar gelukt!

Deze week deel 2 van het interview met Topvrouw van het Jaar 2019, professor en Rector Magnificus van de Universiteit van Maastricht: Rianne Letschert!

Heb je het eerste deel nog niet gehoord? Klik dan HIER!

Luister naar deze podcast op

Rianne Letschert

“Uiteindelijk moet je vlieguren maken om bepaalde ervaringen op te doen en je neus te stoten, ik ook, ik moet ook gewoon mijn neus stoten en daar leer je dan weer van

– Rianne

Here’s what you will learn in PART 2:

 • Hoe je omgaat met mensen die modder gooien in de media

 • What to do in tijden van crisis 

 • Het belang van saamhorigheid creëren tijdens een crisis

 • Waarom je soms als leider “symbolisch” aanwezig moet zijn

 • Hoe je omgaat met moeilijke, vergaande beslissingen

 • Waarom “failing forward” zo belangrijk is voor je ontwikkeling

 • Dat je je niet gek moet laten maken

 • De kracht van een informele houding

 Scroll naar beneden voor een introductie, shownotes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Vorige week sloten wij af met Rianne’s zoektocht tussen haar privéleven en haar rol als Rector Magnificus van de Universiteit van Maastricht. Rianne vertelt in dit tweede deel dat ze zichzelf voor 100% meeneemt naar haar werk. Maar wat gebeurt er met je in tijden van crisis of als je een 80-urige werkweek draait? Hoe blijf je in contact met jezelf?

“De combinatie tussen openheid en rechtvaardigheid zorgen soms voor spanning,” vertelt Rianne. Ook kun je als bestuurder niet in alle gevallen voor jezelf opkomen. Wanneer er in de media met modder wordt gegooid, is dat lastig te verenigen met dat rechtvaardigheidsgevoel. Hoe haal je je schouders op en laat je je niet afleiden door negativiteit? Rianne deelt openhartig haar strategie! 

Vorig jaar, tijdens de kerst- & Oud en Nieuw periode, vond een hevige cyberaanval op de Universiteit van Maastricht plaats. Rianne kwam terug van haar vakantie. “In dit soort gevallen moet je er als leider gewoon zijn ook al kon ik niet zelf achter die computer kruipen”, Rianne vertelt hoe ze samen met het bestuur de crisis te lijf ging en moedige beslissingen nam.

Naast haar baan is Rianne ook moeder. “Wanneer je nog geen kinderen hebt, valt het nog mee met de vooroordelen. Maar zodra er kinderen komen komen de vragen. Ik ben niet die moeder die elke dag op het schoolplein staat, maar ik doe weer andere dingen het is gewoon een kwestie van goed plannen”, aldus Rianne. Laat je meevoeren in het leven van deze vrolijke, getalenteerde en innemende Topvrouw van 2019.

 Scroll naar beneden voor shownotes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

050Shownotes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.02.39]
 • Rianne vertelt hoe privé en werk bij haar met elkaar verstrengeld zijn en hoe ze ondanks haar 80-urige werkweek toch bij zichzelf blijft
 • [0.06.50]
 • Rianne over de minder leuke kanten van haar functie waarbij ze soms spanning ervaart tussen haar openheid en gevoel van rechtvaardigheid
 • [0.10.40]
 • Rianne geeft tips over hoe je om kunt gaan met modder gooiende mensen en hoe je een – soms broodnodige- olifantenhuid creëert
 • [0.15.12]
 • Caroline en Rianne spreken over een potentiële switch van carriere in de toekomst naar de private sector omdat het Rianne wel eens wat lijkt allemaal voor hetzelfde doel te gaan
 • [0.18.00]
 • Rianne over haar rol als leider na de cyberaanval op de Universiteit van Maastricht en de lastige keuzes die zij hierbij heeft moeten maken
 • [0.26.00]
 • Rianne deelt haar overtuiging over “failing forward”, de nodige vlieguren zijn nodig om ervaring op te doen en daarbij hoort ook vooral je neus stoten
 • [0.28.38]
 • Voor je blunders uitkomen is erg belangrijk volgens Rianne, zij deelt met ons haar grootste blunder met Feike Sijbesma van IBM, een blunder die uiteindelijk draaide naar een heel bijzondere relatie
 • [0.33.20]
 • Rianne vertelt over moederschap en carrière, schuldig voelen en de broodnodige planning

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Angeni Atwaroe
  Jun 21, 2020 09:41 Wat een geweldige podcast van Rianne Letschert. De worsteling met hoe behoud je, jouw gevoel van rechtvaardigheid in relatie tot…
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

- Caroline

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders