fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het vijfde podcast seizoen van New Female Leaders. Dit seizoen duiken we verder de diepte in en onderzoeken we met elkaar wat er nodig is om authentiek te kunnen leiden.

In deze tweede maand staat het thema ‘Connection’ centraal en spreken we met onze gasten over verbinding met je intuïtie. Deze week heeft spreekt Caroline met onze tweede mannelijke gast van dit seizoen, Raymond Dommanschet, bestuurslid van landgoed De Hoorneboeg. Raymond vertelt over zijn visie op intuïtie en waarom hij vindt dat feminiene waarden zo belangrijk zijn in leiderschap. Ook neemt hij je mee door zijn proces van zakenman naar sociaal ondernemer.

Luister naar deze podcast op

Raymond Dommanschet

“Ik denk dat intuïtie voor mij begint met zelfvertrouwen hebben, dus vertrouwen in jezelf, in je lerend vermogen. Dat je nieuwsgierig mag zijn en dingen mag uitproberen. Maar vooral ook dat je een mens mag zijn met zijn goede en met zijn minder goede kanten.”

– Lex

Here’s what you will learn:

 • Dat authentiek leiderschap betekent dat je leidt vanuit je eigen gevoel, met je eigen set van normen en waarden, zodat anderen jouw ware zelf kunnen zien.
 • Waarom het minder energie kost als je vanuit je eigen waarden leidt.
 • Het belang van het heroverwegen en aanpassen van oude systemen binnen bedrijven, om zo ruimte te creëren voor gelijke(re) kansen.
 • Hoe het erkennen “dat we het ook niet altijd weten” leidt tot ruimte voor zelfreflectie en uiteindelijk tot antwoorden.
 • Waarom intuïtie volgens Raymond vooral te maken heeft met vertrouwen in jezelf.
 • Dat het voor authentiek leiderschap cruciaal is om je kwetsbaar op te durven stellen.
 • Waarom we, als we echt tempo willen maken en ongelijkheid serieus aan willen pakken, tijdelijk onorthodoxe en extreme maatregelen moeten nemen.
 • Het belang om de feminiene energie aan te zetten bij alle mensen en misschien wel in het bijzonder bij mannen.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Raymond Dommanschet is in een hele andere wereld opgegroeid dan waar hij uiteindelijk in terecht gekomen is. Van de Schilderswijk naar de villawijk – hij ontwikkelde zich succesvol in de bancaire wereld tot SVP Corporate development, waarna hij een vastgoed bedrijf opzette met twee vrienden.

In diezelfde tijd maakte Raymond de draai naar sociaal ondernemen. Hij heeft er toen voor gekozen om zijn tijd, geld en energie vooral in te gaan zetten om de wereld beter te maken. Zo werd hij met een groep gelijkgestemden de grondlegger van De Hoorneboeg. De Hoorneboeg is een prachtige plek, een buitenplaats voor inspiratie, een plek om in verbinding te komen met jezelf met de ander en met de natuur.

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Rondom ieder thema stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees én door ons. Zo kun je nog meer de diepte induiken en je kennis vergroten over het thema dat centraal staat! Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, jij krijgt maar liefst 60 dagen gratis toegang tot onze partner: Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar Nextory, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [00:02:46]
 • Raymond vertelt (en legt uit) wat volgens hem authentiek leiderschap is.
 • [00:06:28]
 • Al op jonge leeftijd heeft Raymond geleerd om autonoom te denken en zelf beslissingen te nemen. Echter is hij in zijn tijd in de corporate wereld ook wel eens afgedreven van zijn eigen normen en waarden – omdat je toch opgenomen wordt in een groter geheel met zijn eigen normen en waarden.
 • [00:08:57]
 • Het 2021, we weten al 40 jaar dat er een probleem is en dat heet global warming. De tijd begint nu te dringen.
 • [00:12:22]
 • We zitten midden in een reorganisatie van de wereld, waarbij oude systemen heroverwogen worden. Voor bedrijven is het belangrijk om een cultuur te creëren waarin iedereen daadwerkelijk gelijke kansen heeft.
 • [00:16:47]
 • Caroline en Raymond bespreken het belang om eerlijk met elkaar uit te durven spreken dat we het ook niet altijd weten; dat we niet altijd direct een antwoord hebben. Dit creëert ruimte voor zelfreflectie en zal uiteindelijk leiden tot antwoorden.
 • [00:21:17]
 • Het is belangrijk om dingen te proberen, soms meerdere keren. Je hoeft het niet altijd te weten; maar ga wel dingen proberen – kom in actie.
 • [00:24:19]
 • Wat is intuïtie voor Raymond? Hij vertelt wat intuïtie volgens hem precies is en waarom dat volgens hem vooral te maken heeft met zelfvertrouwen.
 • [00:31:01]
 • Raymond vertelt wat hem geholpen heeft om meer te gaan vertrouwen op zijn intuïtie en waarom het volgens hem waardevol is om jezelf altijd te willen blijven doorontwikkelen.
 • [00:34:18]
 • Caroline vraagt zich af hoe Raymond het ervaart om zich – als man – kwetsbaar op te stellen; wat heeft hij daarvoor nodig? Waarom is het belangrijk?
 • [00:42:03]
 • Vrouwen kunnen mannen helpen om zich kwetsbaar op te stellen, maar mannen kunnen dit zeker ook onderling bij elkaar oproepen en omarmen.
 • [00:48:29]
 • Als we echt tempo willen maken en serieus met ongelijkheid aan de slag willen gaan, moeten we een aantal onorthodoxe en extreme maatregelen nemen. Die zijn tijdelijk, om de wereld sneller weer in balans te krijgen.
 • [00:52:32]
 • “Practice what you preach”, komt hoe je handelt wel overeen met waar je voor staat?

Relevante links & verwijzingen

Boekenpagina

Volg De Hoorneboeg

De Hoorneboeg
Instagram

Volg Raymond

LinkedIn

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders