Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zevende podcast seizoen van New Female Leaders!

“Hoe combineer je je carrière met een (eventueel) gezinsleven?” Dit is de stereotype vraag die alle vrouwen met ambitie krijgen, maar mannen nooit? 

Wat er aan de keukentafel wordt besproken (of niet!) is wel degelijk voor een groot deel bepalend is voor gender (on)gelijkwaardigheid. Op alle vlakken.

Als er gezinsuitbreiding komt dan is het natuurlijk heel belangrijk om een plan te maken en de neuzen dezelfde kant op te hebben staan. 
Dus hoe kun je dit regelen? Tijd voor meer helderheid over gelijkwaardig ouderschap. In deze podcast gaan we in gesprek met experts Ragna Heidweiller en Samuel Levie.

Ragna en Samuel zijn getrouwd en hebben 2 dochters. Ragna is expert genderongelijkheid op het gebied van werk en zorg en
Samuel is ondernemer en heeft verschillende bedrijven.  
Ragna schreef samen met Samuel het boek In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet). Een handboek voor een nieuwe rolverdeling. Binnenkort verschijnt ook het bijbehorende praktische werkboek.

Het combineren van privéleven en carrière, leven en werken; hoe doe je dat? We zijn maatschappelijk enorm geconditioneerd t.a.v. die rolverdeling. Stereotypen van hoe je het samen moet doen liggen altijd op de loer. 

Vragen als: wie gaat het meeste werken, wie gaat de meeste zorg op zich nemen, wordt het een 50/50 verdeling? Hoe zit het op termijn eigenlijk met de zorgzelfstandigheid van de partner en de economische zelfstandigheid van degene die bevalt? 
Hoe je verdeling ook invult, het allerbelangrijkste blijft een goede en doorlopende communicatie tussen jou en je partner.
Blijf praten en blijf samen evalueren. 

Veel plezier met het beluisteren van deze podcast. We horen natuurlijk weer graag wat je ervan vindt! 

P.S. Heb jij onze podcast al beoordeeld op Spotify? We zouden het te gek vinden als je ons een rating wil geven!

Luister naar deze podcast op

Hierover vertellen Ragna & Samuel:

  • Hoe doe je dat: leven en werken?
  • Wat is emotional labor?
  • Zorgzelfstandigheid vs economische zelfstandigheid
  • Het belang van heldere communicatie en evaluatie
  • De geschiedenis van het gezinsideaal en het deeltijdcontract
  • And so much more!

 Scroll naar beneden voor een introductie en relevante links

Kom tot je eigen definitie van authentiek leiderschap met het New Female Leader boek

In het boek New Female Leader geeft Caroline je concrete handvaten hoe te leiden als vrouw en hoe daarbij in je eigen waarden te blijven. Lees over en leer van inspirerende vrouwelijke rolmodellen, Caroline geeft je tips over hoe te leiden op je eigen manier en refereert aan relevante onderzoeken zodat jij jouw eigen definitie van authentiek leiderschap kunt vinden.

 

Introductie

Ragna Heidweiller is expert genderongelijkheid op het gebied van werk en zorg. Ze is coach, trainer, spreker en schrijver. Samuel Levie is ondernemer. Hij is onder andere worstenmaker bij Brandt & Levie en co-founder van de food agency Food Cabinet.

Ragna en Samuel zijn getrouwd en Ragna schreef samen met Samuel het boek In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet).

 Scroll naar beneden voor relevante links uit het interview

Wat is jouw favoriete quote of les uit deze aflevering? Wees een rolmodel en deel jouw inzichten in de comments!

Hèt handboek voor nieuw leiderschap vanuit jouw eigen waarden.

In het boek New Female Leader geeft Caroline je concrete handvaten hoe te leiden als vrouw en hoe daarbij in je eigen waarden te blijven.

Laat je comment hier achter

New Female Leaders gelooft in rolmodellen. En jij bent ook een rolmodel! Laat je naam of initalen achter en laat ons weten wat je vindt. Alvast bedankt voor jouw waardebolle bijdrage aan deze conversatie!

Note: schrijf geen bedrijfsnamen of  urls in de comments. Ongepaste comments zullen worden verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

  • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders