fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zesde podcast seizoen van New Female Leaders. In de afgelopen december editie hebben we met onze gasten stilgestaan bij het afgelopen jaar en vooruitgeblikt op 2022. Nu stellen we onszelf de vraag: wat is er nodig om authentiek te kunnen leiden? 

In deze podcast spreken we met maar liefst drie gasten! Theater- en operaregisseur Ola Mafaalani, actrice, schrijfster, presentatrice en podcast host Anna Drijver en theatermaker, actrice en zangeres Naomi van der Linden. Drie dames die op dit moment samen hard werken aan het transformerende theater ritueel ‘Vrouwen in Bad’. Leer alles over het omarmen van je eigen feminiene energie als leider.

Luister naar deze podcast op

Anna Drijver

Ik dacht: ik mag niet meedoen. Ik mag wel kijken naar deze wedstrijd, maar niet meedoen.

– Anna

Here’s what you will learn:

 • Welke nieuwe feminiene waarden er moeten komen voor nieuw leiderschap;
 • Dat we als vrouwen niets van onszelf hoeven te verbergen en niet over onze grenzen heen moeten gaan;
 • Dat vrouwen en feminiene waarden nog steeds worden buitengesloten van de masculiene systemen;
 • Wat het transformerende theater ritueel ‘Vrouwen in bad’ precies inhoudt;
 • Hoe belangrijk het is voor vrouwen om elkaar te steunen;
 • Waarom we niet one of the guys hoeven te zijn om te gedijen op de werkvloer;
 • Hoe je je vrouwelijkheid kunt verweven in je eigen nieuwe leiderschap.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Ola Mafaalani is een beroemde theater- en operaregisseur. Ze werd geboren in Syrië, groeide op in Duitsland en studeerde in Nederland. In 2000 kreeg ze de Erik Vos Prijs voor aanstormend regietalent. Haar enscenering van Macbeth bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2001.

Ola is vanaf 2009 artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. In januari 2021 sloot ze zich (samen met Adelheid Roosen) als artistiek directeur aan bij Zina, a Female Economy, in Amsterdam. 

Anna Drijver is actrice, schrijfster, en podcast host. Ze werd geboren in Den Haag en studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Ze speelde in diverse bioscoopfilms, zoals Bride Flight, Stella’s oorlog, Komt een vrouw bij de dokter en diverse andere films als Loft, Tony Tien en Smoorverliefd.

Op televisie verwierf Anna in 2004 bij het grote publiek bekendheid door haar vaste rol in de populaire televisieserie Bitches (BNN). Ook speelde ze de hoofdrol in Nieuwe Buren seizoen 4 en in de Vlaamsche hitserie op Netflix: Undercover.

In het theater is Anna in diverse producties te zien geweest zoals Gejaagd door de wind en Borgen. Anna schrijft ook, in november 2010 verscheen haar debuutroman “Je blijft” en vier jaar later verscheen “Ei”. Ze ontwikkelde zich als scenarist en schreef voor series (Project Orpheus, All-In Kitchen) en bewerkte het scenario voor de succesvolle film Weg Van Jou. 

Naomi van der Linden is theatermaker, actrice en zangeres. In 2013 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Direct daarna was Naomi dagelijks op tv te zien in de rol van Fleur Zuidenwind in de BNN-serie StartUp.

Naomi speelde in verschillende theatervoorstellingen met actuele thema’s en op ongebruikelijke locaties. Naast spel ligt het hart van Naomi ook bij zang. Ze zong in de Wijksafari Bijlmer van Adelheid Roosen, speelde de dochter van Nelson Mandela in de musical Amandla! Mandela en zong de titelrol in de opera Martine en Martinus in de Domkerk in Utrecht.

Als theatermaker debuteerde Naomi najaar 2015 en won in augustus 2016 de Fontys Entreeprijs tijdens Festival Boulevard.

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Elke maand  stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees. Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, je kunt de boeken gratis lezen en/of luisteren via Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar www.nextory.nl/nfl, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • [00:02:05]
 • Caroline vraagt Ola waarom ze besloot te willen gaan leiden vanuit haar feminiene energie en niet als one of the guys.
 • [00:05:55]
 • Ola legt uit hoe Anna, Naomi en zij op het idee kwamen met vrouwen in bad te gaan als ritueel voor een voorstelling.
 • [00:06:51]
 • Anna vertelt hoe anders het voor haar is om met deze energie, deze werkwijze, aan de slag te gaan met de deelnemers.
 • [00:08:15]
 • Naomi legt uit waarom zij zoveel zin heeft in dit project, en wat haar ervaringen zijn met feminien en masculien in de tijd van nu.
 • [00:11:35]
 • Caroline, Naomi, Anna en Ola bespreken hun ervaringen rondom het geven van borstvoeding en kolven in het openbaar, op de werkplek.
 • [00:14:39]
 • Naomi vertelt aan de hand hiervan wat voor haar New Female Leadership is.
 • [00:15:39]
 • Caroline en Anna bespreken hoe en waarom we als vrouw makkelijk een stukje van onszelf wegstoppen en hoe we over onze grenzen heengaan.
 • [00:18:15]
 • Ola bespreekt hoe fijn en belangrijk steun is tussen vrouwen en hoeveel meer ze durft dankzij deze samenwerking met krachtige vrouwen.
 • [00:21:40]
 • Caroline vraagt zich af hoe Ola omgaat met de kwetsbaarheid die komt kijken bij zo’n spannend proces. Ola en Anna hebben over ondernemerschap en risico’s.
 • [00:25:06]
 • Anna vertelt over hoe frustrerend ze het vindt dat vrouwen vaak niet mee mogen doen in de masculiene systemen en dat vrouwen niet gepresenteerd zijn in de geschiedenis.
 • [00:33:42]
 • Ola legt uit dat we niet tegen mannen zijn, maar voor feminiene energie en intuïtie. De man moet de vrouw helpen de feminiene bijdrage te kunnen leveren.
 • [00:39:10]
 • Caroline en Anna bespreken hoe belangrijk het is samen te zoeken naar nieuwe werkwijzen en standaarden en een balans te vinden tussen het masculiene en feminiene.
 • [00:41:28]
 • Ola en Anna vertellen wat ‘Vrouwen in bad’ precies is.
 • [00:43:48]
 • Wat zouden Anna, Naomi en Ola graag mee willen geven aan de huidige en toekomstige generatie vrouwelijke leiders die luisteren?

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Zet jezelf nu op de wachtlijst  voor 2025

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders