fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zesde podcast seizoen van New Female Leaders. Deze maand maart spreken we over succes en wordt de podcast mede mogelijk gemaakt door Xandres, een modemerk voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. 

In deze podcast spreken we met strafrecht pleiter Natacha Harlequin. Natacha is sinds 2002 werkzaam als advocate en in 2019 uitgeroepen tot “Beste vrouwelijke advocaat van Nederland”. Bij het grote publiek is zij inmiddels misschien wel beter bekend door haar verschillende media optredens en haar bijdrage als crime specialist bij Shownieuws.

KORTING! Exclusief voor de luisteraars van onze podcast biedt Xandres een korting van 10% op hun gehele collectie, zowel online als offline in bijvoorbeeld hun winkel in Den Bosch. Gebruik hiervoor de code NewFemaleLeaders10. Let op: deze kortingsactie is geldig van 4 tot en met 30 maart.

WINACTIE! Maak kans op 1 van de 6 luxe giftbags van Xandres t.w.v. € 250, die we deze maand weg mogen geven. Maak een printscreen van deze podcast, deel deze in je instagram stories, tag Xandres en New Female Leaders en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

Luister naar deze podcast op

Natacha Harlequin

Volg altijd je gevoel, altijd. Geloof mij, als iets die goed voelt, is het niet goed

– Natacha

Here’s what you will learn:

 • Waarom het belangrijk is om je bewust te zijn van je sterke én zwakke punten.
 • Dat je weloverwogen keuzes moet maken.
 • Waarom het belangrijk is dat als je iets doet, dat je dat alleen doet omdat jíj dat wil en niet omdat iemand anders dat wil of van je verwacht.
 • Hoe prioriteiten te stellen in het maken van je keuzes.
 • Hoe belangrijk het is om je netwerk juist ook voor anderen te gebruiken.
 • Waarom het zo goed is om verschillen tussen mensen te zien en te erkennen.
 • Dat je altijd je gevoel moet volgen; zeg gewoon als je ergens geen zin in hebt.
 • Dat tegenwoordig iedereen overal een mening over heeft en hoe je hiermee om moet gaan.
 • Waarom het belangrijk is dicht bij jezelf te blijven. 

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Natacha Harlequin is strafrecht pleiter en werd in 2019 uitgeroepen tot “Beste vrouwelijke advocaat van Nederland”. Samen met haar man, Jacq Taekema, runt zij advocatenkantoor Taekema & Harlequin Advocaten.

Bij het grote publiek is Natacha echter waarschijnlijk bekender van haar mediaoptredens. Zo schuift ze regelmatig als strafrechtdeskundige aan bij Shownieuws en oogstte ze lof voor haar optreden in de racisme special van praatprogramma VI.    

In 2002 werd Natacha beëdigd als advocaat, waarna haar carrière begon bij één van de beste kantoren in Amsterdam. In haar werk heeft ze zich onder andere beziggehouden met complexe levensdelicten, drugszaken, terrorismezaken en politiek gerelateerde delicten. In haar huidige praktijkvoering heeft ze zich gespecialiseerd in geweld-, levens- en zedendelicten.

Natacha is een bevlogen en kleurrijk persoon. Voor haar is verbinden de rode draad in haar leven. Respect is voor haar heel belangrijk: praten mèt elkaar in plaats van over elkaar.

Samen met Caroline gaat Natacha in gesprek over haar werk als advocate, als Shownieuws-deskundige en haar rol als moeder. Wat zijn belangrijke lessen in het leven en hoe maak je de juiste keuzes?

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Elke maand  stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees. Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, je kunt de boeken gratis lezen en/of luisteren via Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar www.nextory.nl/nfl, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • [00:01:39]
 • Natacha vertelt wat ze ervan vond de beste vrouwelijke advocaat van Nederland te zijn.
 • [00:03:57]
 • Caroline vraagt Natacha of zij zich in haar werk bewust is van het feit dat ze vrouw is. Loopt ze tegen dingen aan in haar werkveld? En welke keuzes heeft ze moeten maken om strafpleiter te worden?
 • [00:09:02]
 • Natacha legt uit hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van wie je bent en hoe je overkomt. Pas je je aan als mensen dat van je willen?
 • [00:12:30]
 • Wat is Natacha’s definitie van succes? Wat zijn belangrijke waarden voor haar?
 • [00:17:45]
 • Caroline vraagt Natacha over haar mentoren en rolmodellen. Wat hebben die voor haar betekend en wat heeft ze van hen geleerd? Het belang van keuzes maken komt naar voren.
 • [00:24:33]
 • Het is heel belangrijk om te doen wat jíj wil en om je gevoel te volgen. Natacha legt uit waarom dit volgens haar zo belangrijk is.
 • [00:28:30]
 • Caroline vraagt Natacha naar haar zoon en het ouderschap. Hoe maakt zij daarin keuzes, en hoe verhoudt haar drukke werkleven zich tot het moederschap?
 • [00:33:15]
 • Natacha vertelt wanneer zij tegen haar grenzen aanliep. Het is belangrijk om naast je sterke punten, ook je zwakke punten te kunnen zien.
 • [00:35:11]
 • Hoe belandde Natacha in de publiciteit? Ze vertelt hoe het is om in twee verschillende werelden te werken en bekend te worden bij het grote publiek.
 • [00:44:30]
 • Caroline vraagt Natacha naar haar eigen programma dat moest stoppen. Hoe was dat voor haar?
 • [00:49:42]
 • Tegenwoordig heeft iedereen overal een mening over. Natacha legt uit hoe zij hiermee omgaat, ook in haar rol als advocate in verschillende werkvelden.
 • [00:52:20]
 • Natacha vertelt over hoe goed ze zich voelt bij wat ze doet. Maar voelde ze zich ook weleens vervreemd van zichzelf? Wat doet Natacha om in verbinding te blijven met zichzelf?
 • [01:00:55]
 • Wat wil Natacha meegeven aan de luisteraars?

Relevante links & verwijzingen

KORTING! Exclusief voor de luisteraars van onze podcast biedt Xandres een korting van 10% op hun gehele kledingcollectie. Gebruik hiervoor de code NewFemaleLeaders10. Let op: deze kortingsactie is geldig van 4 tot en met 30 maart.

 WINACTIE! Maak kans op 1 van de 6 luxe giftbags van Xandres t.w.v. € 250, die we deze maand weg mogen geven. Maak een printscreen van deze podcast, deel deze in je instagram stories, tag Xandres en New Female Leaders en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

Boekentip Natacha

New Female Leader – Caroline Glasbergen

Volg Natacha

Taekema Harlequin Advocaten
Instagram
Twitter

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Zet jezelf nu op de wachtlijst  voor 2025

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders