fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders. De nummer 1 podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. Hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven? Deze keer spreken we met Mildred Roethof, producent, documentaire- en programmamaker en mede-oprichter van aspirant omroep EVNS. Mildred heeft haar eigen televisieproductiemaatschappij Human Nature Films B.V.

Luister naar deze podcast op

Mildred Roethof

Toch zie ik al die verschillende Nederlanders niet terug en zie ik één soort Nederlander terug. En ik dacht gewoon van nou, dat ga ik gewoon veranderen. Ik ga het anders doen

– Mildred

Here’s what you will learn:

 • Waarom alles wat je doet in het heden een connectie heeft met het verleden
 • Waarom mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, maar nog niet gelijkwaardig worden behandeld
 • Hoe je het beste vanuit je intrinsieke motivatie werkt
 • Het belang van gelijkwaardige representatie in de media en in de maatschappij
 • Waarom je niet bang moet zijn om je stem te laten horen als vrouw

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Mildred Roethof kwam voor het eerst in aanraking met het medialandschap toen ze met haar ouders naar Suriname verhuisde en meedeed aan een radiowedstrijd. Ze werd derde en mocht daardoor een radioprogramma presenteren. 

Even later tijdens de revolutie in Suriname kwamen er veel Nederlandse journalisten op bezoek bij het radiostation. Mildred ging met hen op pad en raakte zo onder de indruk dat ze heel graag de mediawereld wilde gaan ontdekken. 

Zodoende begon Mildred haar carrière terug in Nederland bij de landelijke omroep in Hilversum, waarbij ze alle facetten van het tv-vak doorliep. Ze was o.a. item regisseur van RTL Boulevard, All You Need Is Love en verslaggever bij de nieuwsrubriek Editie NL, en ook voor actualiteitenprogramma’s van de NTR was zij redacteur en regisseur.

Sinds 2011 is Mildred creatief directeur van haar eigen mediabureau Human Nature Films en maakt ze programma’s en documentaires onder haar eigen tv-productiemaatschappij.  In 2017 maakte ze de prijswinnende film Wildlife Savers Unsung Heroes, over de grootste olifantenverhuizing wereldwijd in Malawi tbv de strijd voor natuurbehoud. In 2020 maakte ze Hans Betaalt De Schade voor Videoland, een documentaire over over sugar daddies en sugar babies. Ook was ze afgelopen jaar producent en maker van de NPO 1 live goede doelen inzamelingsactie NL voor Su i.s.m. het Rode Kruis, in het kader van Corona in Suriname. Verder maakte ze o.a. ook: Leven in de Frontlinie, een zesdelige serie over vrouwen die van de wereld een betere plek willen maken.

In haar loopbaan zag Mildred maar één soort Nederlander terug op tv. “Ik dacht, dat ga ik gewoon veranderen. Ik ga het anders doen zonder dat ik dat echt kenbaar had gemaakt.” Dit leidde vorig jaar met samen met Rahel de Vriend tot de start van het project EVNS, een aspirant omroep voor en door vrouwen. 

Helaas haalden de dames net niet de 50.000 leden voor het einde van het jaar, maar maakten ze wel een belangrijk statement als het gaat om representatie van vrouwen in de media. “Als ik het niet zie, hoe kan ik dan geloven dat ik het kan zijn?”

Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.05.51]
 • Mildred vertelt over haar missie om verschillende mensen samen te brengen en kansen te geven
 • [0.02.10]
 • Mildred legt uit hoe het momenteel zit met representatie van vrouwen in de media
 • [0.09.40]
 • Caroline en Mildred bespreken bespreken het vertrouwen in de media en hoe dat samenhangt met representatie
 • [0.12.30]
 • Volgens Mildred speelt Netflix een belangrijke rol in diverse representatie in media
 • [0.14.13]
 • Mildred legt het belang uit van zichtbare en diverse rolmodellen
 • [0.16.18]
 • Mildred: “Gendergelijkheid moet iets vanzelfsprekends zijn”
 • [0.18.09]
 • Caroline en Mildred over het laten horen van je stem als vrouw
 • [0.24.33]
 • Mildred vertelt hoe zij omgaat met negatief commentaar op haar en haar werk
 • [0.30.25]
 • Mildred vertelt over het proces van het opzetten van omroep EVNS

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders