fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zesde podcast seizoen van New Female Leaders. Deze maand maart spreken we over succes en wordt de podcast mede mogelijk gemaakt door Xandres, een modemerk voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. 

In deze podcast spreken we met wethouder onderwijs, armoede en inburgering van Amsterdam, Marjolein Moorman. Marjolein is communicatiewetenschapper en auteur van het in januari 2022 uitgekomen boek ‘Rood in Wassenaar’. Zij wil voorkomen dat armoede, schulden, laaggeletterdheid en beperkte kennis van de Nederlandse taal, mensen op achterstand zet. Kansengelijkheid is voor Marjolein de belangrijkste drijfveer om politiek actief te zijn. 

KORTING! Exclusief voor de luisteraars van onze podcast biedt Xandres een korting van 10% op hun gehele collectie, zowel online als offline in bijvoorbeeld hun winkel in Den Bosch. Gebruik hiervoor de code NewFemaleLeaders10. Let op: deze kortingsactie is geldig van 4 tot en met 30 maart.

WINACTIE! Maak kans op 1 van de 6 luxe giftbags van Xandres t.w.v. € 250, die we deze maand weg mogen geven. Maak een printscreen van deze podcast, deel deze in je instagram stories, tag Xandres en New Female Leaders en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

Luister naar deze podcast op

Marjolein Moorman

“Wat is er nou helemaal mis met aardig zijn als leider, want empathie is volgens mij één van de belangrijke waardes van leiderschap”

– Marjolein

Here’s what you will learn:

 • Dat cynisme volgens Marjolein mislukte hoop is.
 • Waarom we grotere waarde zouden moeten hechten aan alle verschillende talenten van een ieder in deze samenleving.
 • Dat de ongelijkheid in Nederland nog steeds heel groot is, bijvoorbeeld in het onderwijs.
 • Hoe belangrijk het is om je werkelijk te interesseren in anderen, om zo een verschil te kunnen maken.
 • Waarom we succes zouden moeten herdefiniëren.
 • Dat politiek een combinatie is van idealen en macht en hoe dit te balanceren.
 • Waarom vrouwelijke ambitie meer geëerd zou moeten worden.
 • Waarom het belangrijk is elkaar kansen te geven.
 • Wat voor Marjolein de definitie van succes is.
 • Hoe je je onzekerheden kunt overwinnen, om zo je doel te bereiken.  
 • Dat je in leiderschap soms kleine stappen moet zetten, maar altijd het doel voor ogen moet houden.
 • Waarom empathie volgens Marjolein een van de belangrijkste eigenschappen is voor leiderschap.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Marjolein Moorman is sinds mei 2018 wethouder onderwijs, armoede en inburgering in Amsterdam namens de PvdA. Marjolein wil voorkomen dat armoede, schulden, laaggeletterdheid en beperkte kennis van de Nederlandse taal, mensen op achterstand zet. Kansengelijkheid is voor haar de belangrijkste drijfveer om politiek actief te zijn. 

Bij de verkiezingen in 2018 voerde Marjolein de PvdA lijst aan als nummer 1, als eerste vrouw in de geschiedenis van de Amsterdamse PvdA.

Samen met Caroline gaat Marjolein in gesprek over het belang van politiek, de kansenongelijkheid in ons land en hoe we zelf onze toekomst kunnen creëren, individueel en collectief.

  Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Elke maand  stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees. Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, je kunt de boeken gratis lezen en/of luisteren via Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar www.nextory.nl/nfl, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • [00:02:04]
 • Marjolein vertelt wat haar heeft bewogen om het boek ‘Rood in Wassenaar’ te schrijven en waarom ze de politiek in is gegaan. Wat is volgens haar het belang van de politiek?
 • [00:08:27]
 • Hoe vind je een juiste verhouding tussen idealen en macht? Marjolein legt uit hoe dat voor haar werkt in de politiek.
 • [00:10:25]
 • Caroline vraagt Marjolein wat succes voor haar betekent. Zowel als wethouder, als in haar persoonlijk leven, als collectief succes voor de samenleving.
 • [00:15:21]
 • Marjolein legt uit waarom het belangrijk is dat we alle soorten talenten leren waarderen in onze samenleving.
 • [00:18:39]
 • Caroline vraagt aan Marjolein hoe onze samenleving aankijkt tegen gelijkwaardigheid en succes. Marjolein vertelt hoeveel ongelijkheid er nog is.
 • [00:22:19]
 • Caroline en Marjolein bespreken hoe belangrijk het is de samenleving een spiegel voor te houden om tot collectieve oplossingen te komen.
 • [00:26:30]
 • Marjolein vertelt over de ongelijke kansen die kinderen al vroeg krijgen door systemische fouten in onze maatschappij, door de kloof tussen arm en rijk.
 • [00:28:40]
 • Caroline en Marjolein hebben het over verschillende maatschappelijke problemen en hoe deze op te lossen.
 • [00:31:33]
 • Hoe sluit Marjolein haar compromissen, in de politiek? Ze vertelt over hoe belangrijk het is duidelijk te hebben wat je wil bereiken. Ook het grote lerarentekort in Nederland komt ter sprake.
 • [00:38:45]
 • Marjolein vertelt over haar leiderschap en de invloed van geïnternaliseerd seksisme hierop. Ook wordt gesproken over belangrijke waardes voor nieuw leiderschap, zoals empathie.
 • [00:48:38]
 • Hoe overwin je je onzekerheden om je doel te bereiken? Marjolein vertelt hoe belangrijk het is elkaar te stimuleren en te ondersteunen.
 • [00:52:02]
 • Marjolein legt uit waarom het essentieel is in de politiek om je te verdiepen in de ander en je werkelijk te interesseren. Caroline voegt toe hoe belangrijk het is naar het grote plaatje te kijken.
 • [00:56:28]
 • Caroline vraagt Marjolein wat haar wens is voor haar dochters en hun toekomst.

Relevante links & verwijzingen

KORTING! Exclusief voor de luisteraars van onze podcast biedt Xandres een korting van 10% op hun gehele kledingcollectie. Gebruik hiervoor de code NewFemaleLeaders10. Let op: deze kortingsactie is geldig van 4 tot en met 30 maart.

WINACTIE! Maak kans op 1 van de 6 luxe giftbags van Xandres t.w.v. € 250, die we deze maand weg mogen geven. Maak een printscreen van deze podcast, deel deze in je instagram stories, tag Xandres en New Female Leaders en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

Sander en de Kloof

Boekentip Marjolein

Rood in Wassenaar – Marjolein Moorman

Volg Marjolein

Website
LinkedIn
Instagram
Podcast Rood in Wassenaar
Website PvdA
Website Gemeente Amsterdam

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders