fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zesde podcast seizoen van New Female Leaders.

In deze podcast spreken we met oprichter van ZoMa Opleidingen en auteur van het handboek én werkboek “Holistisch leven, moeiteloos leven”, Marjolein Berendsen. Marjolein is een voorbeeld van leven vanuit je essentie. Laat je inspireren door haar (levens)visie en het holistisch leiderschap van Marjolein!

KORTING! Meld je nu aan voor de online cursusHolistisch leven in de praktijk, onder vermelding van de code “newfemaleleaders75” en volg deze waardevolle cursus voor slechts € 75 in plaats van € 99. Deze actie is geldig tot 25 april 2022.

Luister naar deze podcast op

Marjolein Berendsen

Geloof in jezelf, in wat je te vertellen hebt, in je zielsmissie. Leef van binnenuit en niet vanuit de buitenwereld.

– Marjolein

Here’s what you will learn:

 • Wat holistisch leven is en welke vijf niveaus van “zijn” hierbij komen kijken.
 • Dat holisme al eeuwenlang bestaat.
 • Hoe je in iedere situatie licht, liefde en rust kunt vinden.
 • Waarom het volgen van je intuïtie zo belangrijk is.
 • Hoe je je eigen rol kunt creëren in het leven.
 • Waarom het belangrijk is vanuit je eigen binnenwereld te leven, en niet vanuit wat er van buitenaf gevonden wordt.
 • Hoe je balans kunt vinden in je dag, je week, je leven.
 • Waarom structuur en rituelen belangrijk zijn voor een holistisch leven.
 • Hoe je bij je eigen kern kunt komen, hoe je bij jezelf thuis kunt komen, en wat daarvoor nodig is.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Marjolein Berendsen is oprichter van ZoMa Opleidingen. Ruim 20 jaar geleden merkte Marjolein dat haar werk in het bedrijfsleven fijn was, maar dat zij dit niet vanuit haar hart deed. Ze volgde een opleiding tot Natuurgeneeskundig paranormaal therapeut en de opleiding tot Reiki Master, wat uiteindelijk in 2009 leidde tot het geven van Reiki-cursussen en coaching vanuit haar eigen Praktijk ZoMa. 

Marjolein heeft inmiddels haar eigen opleidingen vormgegeven, waarin alle elementen die zij belangrijk vindt geïntegreerd zijn: Reiki, Zijnsoriëntatie, holistisch werken, intuïtie en alle tools en methodieken die hierbij kunnen worden ingezet. ZoMa Opleidingen heeft inmiddels 2 opleidingslocaties, Westervoort en Moerkapelle (slechts 20 minuten van Den Haag), en per jaar studeren 1250 Holistisch Therapeuten en 10.000 Reiki cursisten af.

Daarnaast is Marjolein auteur van de boeken (handboek & werkboek): Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn

Samen met Caroline neemt ze de luisteraar mee in haar levensvisie en op het pad van holisme. Want, wat is holisme eigenlijk? Waarom is het belangrijk om vanuit je eigen binnenwereld te leven en hoe kun je balans vinden in je dag, je week, je leven? 

Korting!

Marjolein heeft speciaal voor de luisteraars van de New Female Leaders podcast een heel mooi cadeau! 

De online cursus is “Holistisch leven in de praktijk” is ontwikkeld om jou de mogelijkheid te bieden de allermooiste versie van jezelf te zijn en je mooiste leven te leven. Een liefdevol, licht, gezond en gelukkig leven is voor ieder mens mogelijk en is jou ook echt gegund. Door jezelf te leren kennen zoals je werkelijk bent en al je holistische niveaus daarbij te onderzoeken en te helen, kom je helemaal in balans en sta je volledig in je eigen, authentieke kracht.

Exclusief voor de luisteraars van de New Female Leaders podcast biedt Marjolein een korting van € 14 op de online cursus “Holistisch leven in de praktijk”. Onder vermelding van de kortingscode “newfemelaeleader75” kun je deze online cursus nu volgen voor € 75, in plaats van € 99!

Aanmelden kan hier

Let op: de aanbieding geldt tot 25 april 2022.

 

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Elke maand  stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees. Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, je kunt de boeken gratis lezen en/of luisteren via Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar www.nextory.nl/nfl, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • [00:00:57]
 • Caroline en Marjolein bespreken een aantal belangrijke lessen die ze hebben geleerd van dezelfde coach: Els van Steijn.
 • [00:04:18]
 • Marjolein vertelt wat holisme is en wat holistisch leven is. Het holisme beschouwt de mens op vijf verschillende niveaus.
 • [00:10:15]
 • Marjolein legt uit hoe het mentale, energetische en spirituele niveau invloed hebben op je zijn, en dat deze te vaak buiten beschouwing worden gelaten.
 • [00:12:42]
 • Marjolein weidt uit over hoe mensen met een burn out hun eigen kern niet meer zien, en na het afschudden van alle belemmeringen weer terug bij zichzelf kunnen komen.
 • [00:13:30]
 • Holistisch leven gaat over een koers varen vanuit je kern, over thuiskomen bij jezelf. Over de mooiste versie van jezelf zijn.
 • [00:15:07]
 • Caroline vraagt Marjolein over het loslaten van haar “lampenkapjes”. Marjolein vertelt hoe ze bij haar zielsmissie kwam.
 • [00:19:58]
 • Marjolein vertelt over zijnsoriëntatie; wie ben je in wezen? Wat heeft Marjolein ertoe aangezet ZoMa op te richten?
 • [00:22:03]
 • Marjolein legt uit hoe de holistisch benadering helpt jezelf te kunnen zien en balans te vinden in het leven.
 • [00:25:21]
 • Holistisch leven gaat heel erg over in het moment zijn en terug bij jezelf kunnen komen. Marjolein weidt hierover uit.
 • [00:30:10]
 • Je bent altijd heel en compleet. Dat beseffen, en daarnaar leven, heeft training nodig. Structuur en rituelen helpen hierbij.
 • [00:34:15]
 • Caroline vraagt Marjolein wat holistisch leiden voor haar is en betekent. Marjolein vertelt hoe belangrijk intuïtie hierbij is.
 • [00:38:28]
 • Marjolein weidt uit over hoe de holistische visie wordt doorgevoerd in haar bedrijf. En hoe vind je balans tussen wat je bedrijf nodig heeft en wat jij nodig hebt?
 • [00:44:29]
 • Caroline vraagt Marjolein over wanneer ze echt moed nodig had in haar leven. Marjolein vertelt hoe ze in haar leiderschap is gaan staan, als vrouw.
 • [00:49:11]
 • Wat is in je kracht staan en jezelf serieus nemen? Hoe doe je dat?
 • [00:51:28]
 • Marjolein vertelt over haar boek, online cursus en de winactie voor de luisteraars!

Relevante links & verwijzingen

Meld je nu aan voor de online cursus “Holistisch leven in de praktijk”, onder vermelding van de code “newfemaleleader75” en profiteer tot 25 april 2022 van een mooie korting!

NFL Podcast – Els van Steijn

Boekentips Marjolein

Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn – Marjolein Berendsen
De Fontein – Els van Steijn
De Fontein, maak wijze keuzes – Els van Steijn 

Volg Marjolein

Website
Linkedin
Facebook
Instagram

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders