Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders. Benieuwd hoe je als vrouw in deze tijd impact maakt en tegelijkertijd ook bij jezelf blijft? Dit is de nummer 1 podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. 

Deze week bespreken we met techwoman Janneke Niessen alle ins en outs rondom vrouwelijk leiderschap in een mannelijke wereld. Janneke is serial entrepreneur, angel investor, board member en mentor voor start-ups. Daarnaast heeft zij twee internationale tech bedrijven opgericht en verkocht. En werkt ze op dit moment aan Capital T en VC Volt. Ook richtte zij de Inspiring Fifty op, met het doel om meer diversiteit in tech te realiseren door het meer zichtbaar maken van vrouwelijke rolmodellen

Luister naar deze podcast op

Janneke Niessen

Hoe leid je als vrouw in tech. En wat staat ons nu nog in de weg? ”

– Janneke

Here’s what you will learn:

 • Hoe je als vrouw leidt in een mannelijke wereld
 • Waarom diversiteit zo belangrijk is
 • Waarom vrouwen minder- tot geen financiering krijgen en hoe jij dit wel voor elkaar krijgt
 • Wat je ook doet, je wordt nooit een witte 50 jarige heteroseksuele man
 • Dat je jezelf niet kleiner moet maken maar gewoon moet gaan doen

 Scroll naar beneden voor een introductie, shownotes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

“Slechts 1,6% van de financiering in de tech gaat naar vrouwen.  Het is niet zo dat vrouwen er niet zijn, maar degene die er zijn, krijgen dan die financiering dus niet,” aldus Janneke Niessen op basis van haar onderzoek dat ze in 2018 samen met Eva de Mol uitbracht. Janneke is een tech woman, ondernemer pure sang. Als serial entrepreneur zette ze 2 internationale bedrijven op die ze succesvol verkocht. Bovendien is Janneke boardmember, angel investor en mentor voor start-ups.

Janneke heeft een passie voor het opbouwen van bedrijven, en vraagt zich af of ze hier ooit nog mee kan stoppen. Het er “moeten zijn”, nieuwe mensen trainen en een missie uitdragen is iets dat mij enorm goed ligt en ik erg leuk vind. Het is niet altijd makkelijk maar in loondienst gaan, dat kan altijd nog, ” lacht Janneke.

Janneke strijdt daarnaast voor meer vrouwen in de tech. We bespreken hoe het tekort aan vrouwen precies komt, wat we hieraan kunnen doen en hoe het nou echt zit dat met die bias? Janneke houdt niet van – zoals ze het zelf noemt – “zweverig geklets” en gelooft heilig in diversiteit. 

Samen met Joëlle Frijters richtte ze Inspiring Fifty op; een stichting met het doel om meer diversiteit in tech te realiseren door het meer zichtbaar maken van vrouwelijke rolmodellen. 

Een powerful interview met veel inzichten van een vrouwelijke leider in een door mannen gedomineerde sector.

 Scroll naar beneden voor shownotes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Shownotes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.02.53]
 • Janneke haar leerzame ondernemersreis
 • [0.07.53]
 • Janneke vindt dat er een verkeerd beeld wordt geschetst van werken in tech, naast programmeurs zijn er ook vele andere functies, bijvoorbeeld in sales, marketing of design
 • [0.09.21]
 • Janneke stelt dat er op basisscholen al digitale vaardigheden ingevoerd moeten worden zodat er meer vrouwen in de tech branche zullen belanden
 • [0.13.06]
 • Janneke vertelt over haar onderzoek met Eva de Mol met betrekking tot het aantal investeringen dat naar vrouwen gaat en de samenstelling van VC teams
 • [0.15.05]
 • Janneke vertelt over de verschillen in vragen die mannen en vrouwen krijgen tijdens het ophalen van investeringen
 • [0.18.39]
 • Janneke over de bewustwording van het verschil in vragen die mensen stellen aan mannen en vrouwen
 • [0.22.32]
 • Janneke vertelt over haar initiatief: de Inspiring Fifty waarmee ze rolmodellen meer zichtbaar maakt
 • [0.24.35]
 • De argumenten van Janneke om in plaats van tegen- voorstander te worden van het vrouwenquotum
 • [0.25.45]
 • Janneke deelt haar visie op diversiteit in leiderschap en organisatie, en onderstreept het van belang van het bij elkaar zetten van verschillende type persoonlijkheden
 • [0.28.00]
 • Janneke stelt dat je bent wie je bent en daarmee dat je dus nooit een witte heteroseksuele man van 50 zult worden
 • [0.30.08]
 • Janneke legt uit dat je als bedrijf moet kijken hoe je ruimte kunt bieden aan verschillende soorten leiderschap om te bepalen wat het “juiste soort leiderschap” is
 • [0.34.18]
 • Janneke vertelt over de achterstand en vooruitgang van vrouwelijk leiderschap in Nederland en hoe we dit op kunnen lossen

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

- Caroline

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders