fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het zesde podcast seizoen van New Female Leaders. Deze maand spreken we over succes en wordt de podcast mede mogelijk gemaakt door Xandres, een modemerk voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. 

In deze podcast spreken we met Denise Boomkens, fotografe en founder van AndBloom, een waanzinnig platform waarmee Denise een verandering in de wereld wil realiseren ten aanzien van ouder worden. Ze fotografeert vrouwen van alle leeftijden boven de 40 en haar werk is inmiddels vastgelegd in een prachtig boek “AndBloom – THE ART OF AGING UNAPOLOGETICALLY”.

WINACTIE! Denise geeft 3 gesigneerde exemplaren van haar boek “AndBloom – THE ART OF AGING UNAPOLOGETICALLY” weg. Kans maken? Dat kan! Maak een screenshot van deze podcast op je favoriete platform en deel die voor 1 april 2022 op Instagram Stories. Tag daarbij het account van AndBloom én New Female Leaders.

En ook nog KORTING & een extra winactie! Exclusief voor de luisteraars van onze podcast biedt Xandres een korting van 10% op hun gehele kledingcollectie. Gebruik hiervoor de code NewFemaleLeaders10. Let op: deze kortingsactie is geldig van 4 tot en met 30 maart. Maak daarnaast kans op 1 van de 6 luxe giftbags van Xandres t.w.v. € 250, die we deze maand weg mogen geven. Maak een printscreen van deze podcast, deel deze in je instagram stories, tag Xandres en New Female Leaders en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

Luister naar deze podcast op

Denise Boomkens

Bijna alle vrouwen bevestigen dat je op een gegeven moment, na een bepaalde leeftijd, dingen los kan laten en ook veel meer in je eigen kracht durft te staan

– Denise

Here’s what you will learn:

 • Waarom ouder worden iets heel moois is.
 • Hoe je als vrouw meer in je eigen kracht komt te staan naarmate het leven vordert
 • Waarom je vanuit vertrouwen uit kunt kijken naar ouder worden.
 • Hoe je juist in het ouder worden meer leiderschap kunt nemen over je eigen leven.
 • Dat vrouwen van verschillende leeftijden veel van elkaar kunnen leren; de beste anti-aging tip is om oudere vriendinnen te zoeken.
 • Waarom je je beter kunt focussen op wat komt, dan op wat is geweest.
 • Dat de druk voor vrouwen tussen de 20 en 40 jaar groot is, omdat in deze fase van het leven vaak alles tegelijk “moet”; kinderen, carrière, etc.
 • Hoe belangrijk de juiste mindset is om je eigen schoonheid te accepteren.
 • Waarom er meer openheid moet komen rondom het bespreken van alle verschillende aspecten van het vrouw zijn.
 • Dat het leven volgens Denise beter wordt, naarmate je ouder begint te worden.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Denise Boomkens is een fotografe met een missie. Gedreven door compassie en nieuwsgierigheid en met een drive om het huidige beeld van de maatschappij op ouder worden te veranderen.

In haar jonge jaren werkte Denise als model en later als fotografe; voor beide reisde ze de hele wereld over. Toen ze de 40 passeerde, bemerkte ze een bepaalde ontevredenheid over ouder worden, vooral onder de vrouwen om haar heen. Na onderzoek in zowel haar werk als haar privéleven kwam ze erachter dat dit niet alleen bij vrouwen boven de 40 speelde, die dachten dat ze niet langer meetelden, maar ook bij jongere vrouwen, die zich zorgen maakten over ouder worden. 

Vanuit deze bevindingen besloot Denise AndBloom te beginnen; een leeftijd positieve community waarvoor ze vrouwen van alle leeftijden boven de 40 fotografeert om hiermee het mooie proces van ouder worden vast te leggen. Wat begon met een portret van haar moeder in juni 2018 is inmiddels uitgegroeid tot een Instagram community van meer dan 165.000 vrouwen wereldwijd.

Haar werk is inmiddels gebundeld in een prachtig boek “AndBloom – THE ART OF AGING UNAPOLOGETICALLY”, verschenen in september 2021.

Samen met Caroline gaat Denise in gesprek over waarom ouder worden iets heel moois is. Onze maatschappij heeft over het algemeen een negatieve blik op ouder worden en in dit gesprek vertelt Denise hoe zij dat probeert te veranderen en waarom dit volgens haar zo belangrijk is.

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Elke maand  stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees. Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, je kunt de boeken gratis lezen en/of luisteren via Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar www.nextory.nl/nfl, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • [00:03:20]
 • Caroline vraagt aan Denise hoe er gekeken wordt naar vrouwelijke schoonheid in verhouding tot ouder worden, en hoe zij daarmee omgaat in haar fotografie.
 • [00:04:35]
 • Denise vertelt over welk pad zij heeft bewandeld om tot AndBloom te komen en hiermee het ouder worden van de vrouw te vieren.
 • [00:09:26]
 • Caroline vraagt Denise naar alle inzichten die zij heeft opgedaan tijdens het creëren van AndBloom.
 • [00:11:51]
 • Denise en Caroline bespreken de tijdsdruk die er is voor vrouwen in deze maatschappij, en de vrijheid die je eigenlijk krijgt na je veertigste om te zijn wie je bent.
 • [00:15:01]
 • Welke wijsheden krijg je later in je leven, als vrouw? Denise vertelt en geeft goede raad aan de wat jongere luisteraars onder ons. Ook wordt de kracht die je krijgt van ouder worden besproken.
 • [00:20:50]
 • Denise vertelt wat haar platform doet voor vrouwen. Ze probeert ouder worden op een moderne, frisse, positieve manier te laten zien en de stereotypen rondom ouder worden te veranderen.
 • [00:23:22]
 • Vrouwen worden altijd beoordeeld op hun uiterlijk. Hoe maakt Denise daar iets positiefs van? Hoe legt ze verbinding tussen hoe iemand eruit ziet en hoe iemand zich voelt?
 • [00:26:50]
 • Denise vertelt wat het voor haar betekent om succesvol of mooi te zijn en hoe ze hiermee omgaat op haar favoriete sociale platform, Instagram.
 • [00:32:28]
 • Caroline vraagt Denise hoe zij ertoe is gekomen zichzelf mooi te vinden op oudere leeftijd. Denise vertelt wat hiervoor belangrijke aspecten zijn voor haar.
 • [00:38:53]
 • Denise vertelt over het belang van de verbinding tussen jong en oud, en het hebben van oudere rolmodellen. Ook bespreken Caroline en Denise het verbreken van schaamtecultuur en taboes.
 • [0044:09]
 • Rondom zwanger worden op latere leeftijd hangen ook bepaalde vooroordelen in onze maatschappij. Denise en Caroline vertellen over hun ervaringen hierin.
 • [00:49:04]
 • Denise vertelt over de positieve verhalen van vrouwen die de menopauze al achter de rug hebben.
 • [00:52:13]
 • Denise geeft een belangrijke boodschap mee aan de luisteraars en Caroline vertelt over de winactie!

Relevante links & verwijzingen

WINACTIE! Denise geeft 3 gesigneerde exemplaren van haar boek “AndBloom – THE ART OF AGING UNAPOLOGETICALLY” weg. Kans maken? Dat kan! Maak een screenshot van deze podcast op je favoriete platform en deel die voor 1 april 2022 op Instagram Stories. Tag daarbij het account van AndBloom én New Female Leaders.

En ook nog KORTING & een extra winactie! Exclusief voor de luisteraars van onze podcast biedt Xandres een korting van 10% op hun gehele kledingcollectie. Gebruik hiervoor de code NewFemaleLeaders10. Let op: deze kortingsactie is geldig van 4 tot en met 30 maart. Maak daarnaast kans op 1 van de 6 luxe giftbags van Xandres t.w.v. € 250, die we deze maand weg mogen geven. Maak een printscreen van deze podcast, deel deze in je instagram stories, tag Xandres en New Female Leaders en wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars!

Boekentip Denise

Untamed – Glennon Doyle
The Perimenopause Solution – Dr. Shahzadi Harper & Emma Bardwell

Volg Denise

Instagram
Website
Website AndBloom
LinkedIn

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders