Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders. De podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. Hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven? Deze keer hebben we een speciale season ender: Marlies Dekkers interviewt Caroline voor de laatste aflevering van seizoen 3.

Luister naar deze podcast op

Caroline Glasbergen

Als wij als vrouwen allemaal onze eigen definitie aan leiderschap gaan geven, wat er dan vanzelf gaat gebeuren is dat we dus de definitie van leiderschap ook gaan verbreden” 

– Caroline

Here’s what you will learn:

 • Wat succesvolle vrouwelijke leiders bindt
 • Hoe New Female Leaders ontstond
 • Wat de missie is van New Female Leaders
 • Wat de drie pilaren van authentiek leiderschap zijn
 • Waarom het doel uiteindelijk is om New Female Leaders op te heffen
 • Hoe de generaties van nu gelijke kansen en waardering voor vrouwen kunnen bewerkstelligen
 • Wanneer het New Female Leader boek in de schappen ligt en hoe jij meteen toegang kan krijgen tot het event House of New Female Leaders

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

Introductie

Even de omgekeerde wereld: Marlies Dekkers interviewt Caroline Glasbergen, de founder van New Female Leaders in deze Season Ender.

New Female Leaders is twee jaar geleden initieel begonnen als onderzoek: wat betekent het nou om te leiden vanuit je eigen waarden? En bestaat er überhaupt zoiets als vrouwelijk leiderschap? Caroline zag vrouwen om haar heen die aan het leiden waren, maar ze begon zich steeds meer af te vragen: “Wat betekent dat eigenlijk om als vrouw anno nu te leiden?” Om hier meer duidelijkheid over te krijgen zijn we heel veel vrouwelijke leiders gaan interviewen. ⁠

Inmiddels zijn we een Social Enterprise en sprak Caroline met meer dan 50 vrouwelijke leiders verder waaronder Sigrid Kaag, Janneke Niessen, Nina Pierson, Julia Wouters, Rahma El Mouden, Jeanne de Kroon, Miluska van ‘t Lam, Marian Spier en many more. Al snel rees de volgende vraag: “Wat is nou de overeenkomstige factor tussen al deze vrouwen?” Het blijkt dat de overeenkomst de diversiteit is, dat er geen een soort vrouwelijk leiderschap is.⁠

Dus daar was de eerste conclusie: “Oké, die term vrouwelijk leiderschap slaat eigenlijk nergens op.” Daarna is ze samen met de Universiteit van Leuven gaan onderzoeken en analyseren wat het nou betekent om te leiden als vrouw. Uit het onderzoek kwam dat wat de vrouwen die Caroline heeft geïnterviewd met elkaar verbindt authenticiteit is.

En dat is niet zo vanzelfsprekend, want juist authentiek zijn als vrouwelijke leider blijkt heel erg lastig. Wat doen al deze vrouwelijke leiders dan om in staat te zijn om authentiek te leiden? Je leert het in de podcast.
 

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Show notes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.00.30]
 • Caroline vertelt wat het platform ‘New Female Leaders’ precies is en hoe het is ontstaan vanuit de onderzoeksvraag: bestaat er überhaupt zoiets als ‘vrouwelijk leiderschap’?
 • [0.04.08]
 • Caroline trekt de conclusie: ‘vrouwelijk leiderschap’ bestaat niet – het is authentiek leiderschap dat de vrouwen die Caroline heeft geïnterviewd bindt.
 • [0.06.53]
 • Door de maatschappij waarin wij leven is het momenteel lastiger voor vrouwen om authentiek te leiden vanuit hun eigen waarden. Caroline heeft uit haar interviews met vrouwen die het wel is gelukt om authentiek te leiden ontdekt hoe ze dat doen.
 • [0.09.30]
 • Momenteel is er nog een tekort aan vrouwelijke rolmodellen in leiderschap.
 • [0.11.40]
 • Caroline vertelt over de inzichten die ze heeft gekregen tijdens haar stilte retraite in Thailand.
 • [0.13.18]
 • Caroline weidt uit over de triggers in haar carrièrepad die haar hebben geleid tot de missie om leiderschap te herdefiniëren.
 • [0.20.02]
 • Caroline kiest haar interviewees intuïtief, maar let wel op diversiteit in carrière, achtergrond, hoe ver ze zijn in hun missie, werkgever of werknemer, etc.
 • [0.21.55]
 • Het 3C model dat Caroline heeft ontwikkeld staat voor Clarity, Connection en Community en vormen de drie pilaren van authentiek leiderschap.
 • [0.26.06]
 • De zoektocht naar authentiek leiderschap is een journey waarbij je steeds iets nieuws meeneemt en telkens opnieuw kunt reflecteren op je purpose en waarden.
 • [0.29.31]
 • De generaties van nu moeten stappen zetten om de kansen te vergroten voor de generaties vrouwen in de toekomst.
 • [0.36.04]
 • Caroline hoopt dat in de toekomst New Female Leaders niet meer hoeft te bestaan omdat er dan gelijkwaardigheid voor vrouwen en vrouwelijk leiderschap is bereikt.

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders