fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

De nummer 1 podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. Hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven?

Na een carrière in de advocatuur op de Zuidas besloot Wendy Bogers na 5 jaar het heft in eigen hand te nemen en daar was haar bedrijf “Ligo”. Ligo is een online platform dat juridische diensten aanbiedt tegen een fractie van de tijd, kosten en complexiteit van het traditionele systeem.

Luister naar deze podcast op

Wendy Bogers

“ Hoe je door het glazen plafond en de genderbias heen kan breken en je doel bereikt. ”

– Wendy Bogers

Here’s what you will learn:

 • Hoe je zonder enige kennis van ondernemen een bedrijf kunt starten
 • Wat de verschillen tussen mannelijke- en vrouwelijke ondernemers zijn
 • Hoe je middels een helicopterview de juiste beslissingen maakt
 • Hoe je met doorzettingsvermogen enorme stappen maakt
 • Dat je je niet moet laten leiden door negativiteit

 Scroll naar beneden voor een introductie, shownotes en relevante links

Get to your own definition of authentic leadership with the New Female Leader book

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. You'll read from inspiring female rolemodels, Caroline gives you tips to lead in your own way and refers to relevant researches so you can find your own definition of authentic leadership. 

 

In a nutshell

Na een carrière als advocate op de welbekende Zuidas besloot Wendy Bogers na 5 jaar haar eigen pad te trekken en iets te gaan doen aan de stroperige en conservatieve juridische markt. En daar was haar bedrijf “Ligo”.

Wendy startte met ondernemen zonder dat ze echt wist wat het betekende. Een beetje naïef, maar vooral  nuchter, begon ze aan haar ondernemersreis. Van het glazen plafond had ze wel gehoord maar Wendy dacht altijd: “Als ik als ondernemer laat zien wat ik kan en goed werk lever, win ik het vertrouwen wel”. Toch bleek het niet altijd zo te werken. Het viel haar op dat mannelijke ondernemers die op hetzelfde moment startten, in dezelfde situatie zaten en minder omzet draaiden, het wel voor elkaar kregen investeerders binnen te halen. Waarom lukte het dan niet voor Ligo? 

Maar powerhouse Wendy laat zich niet uit het veld slaan. Ze vertelt in dit openhartige interview dat ze zich niet laat leiden door negativiteit. Al snel richt ze zich op wat zij belangrijk vindt: het bouwen van haar business. Vol vertrouwen stoomt ze door. 

 Wendy vertelt dat het belangrijk is om een helicopterview aan te nemen om goede beslissingen te maken voor je bedrijf. In het interview vertelt zij hoe zij hier iedere week tijd voor neemt. Ook laat Wendy in dit interview zien dat het altijd OK is om jezelf vragen te blijven stellen en dat je tot nieuwe inzichten kunt komen door vanuit een ander perspectief naar een situatie te kijken. Het geven van dit interview was voor haarzelf ook weer een eye-opener in haar eigen journey als vrouwelijke ondernemer. 

 Dit interview is voor alle ambitieuze vrouwen! Laat je inspireren door de herkenbare anekdotes en ervaar de steun in de rug van dit echte rolmodel.

 Scroll naar beneden voor shownotes en relevante links uit het interview

What is your favorite quote or lesson from this episode? Be a role model and share your insights in the comments!

Shownotes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.02.39]
 • Wendy vertelt hoe zij ondanks dat ze niets van ondernemen wist haar eigen bedrijf Ligo startte
 • [0.04.20]
 • Wendy over haar ervaringen met ellebogenwerk, politieke spelletjes en werken op de Zuidas
 • [0.07.24]
 • Hoe Wendy stuitte op de verschillen tussen haar en mannelijke ondernemers in de startup wereld, maar zich hier met haar positieve mindset niets van aantrok
 • [0.18.37]
 • Wendy richtte haar bedrijf anders in dan de Zuidas cultuur die ze gewend was, namelijk op de pijlers toegankelijkheid, efficiency en productiviteit
 • [0.22.50]
 • Hoe jij je bedrijfscultuur zo inricht dat je werknemers net zoveel commitment en passie hebben als jij
 • [0.23.40]
 • Het managen van een team vindt Wendy best lastig omdat ze ongeduldig is, maar door te lezen en leren krijgt ze het toch voor elkaar
 • [0.24.26]
 • Waarom Wendy zichzelf niet als typische vrouwelijke leider ziet
 • [0.27.36]
 • Wendy legt uit dat je met de focus op continuïteit toch risico’s moet nemen
 • [0.35.33]
 • Wendy vergelijkt ondernemen met het lopen van een marathon op hoog tempo. Dit neemt niet weg dat je om beslissingen te maken en een duidelijke visie te krijgen af en toe een stapje terug moet doen
 • [0.37.19]
 • De definitie van goede beslissingen volgens Wendy
 • [0.40.39]
 • Wendy legt uit hoe je goed voor jezelf moet zorgen wanneer je een bedrijf wilt opzetten
 • [0.42.25]
 • Wendy is van mening dat vrouwen te lang in de voorbereidingsfase zitten en gewoon de knoop moeten doorhakken om te gaan ondernemen

The handbook for new leadership from your own values

In the book New Female Leader Caroline gives you concrete handles for how to lead as a woman and stay with your own values. 

Leave your comment here

New Female Leaders believes in rolemodels. And you are a role model as well! Leave your name or initials and let us know what you think. Thanks in advance for your  valuable contribution to this conversation!

Note: don't write company names or urls in the comments. Unapropriate comments will be deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.
Het New Female Leader boek

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

What happened to you?
Oprah Winfrey & Bruce D. Perry
Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel
Ongetemd leven
Glennon Doyle
Vind het lef om helemaal jezelf te zijn
You are a Badass
Jen Sincero
Adviezen om je lifegoals waar te maken

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

- Caroline

Check in met New Female Leaders

Find your dreamcareer

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders