fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Caroline Glasbergen

A movement of and for new leaders to build a new world

Sluit je ogen, en denk aan een leider…

Wie of wat zie je?

Een grote kans dat je zojuist aan een charismatische witte man in pak dacht, met ietwat grijze slapen, ergens tussen de 40 en de 60 die leidt vanuit overwegend masculiene waarden. Het “Think Leader think male fenomeen” noemen ze dit.
En, als je net een ander beeld voor je zag, dan is dit goed nieuws.

NEW FEMALE LEADERS IN DE MEDIA

We geloven niet in Fixing Women

 Bij New Female Leaders geloven we niet in ‘fixing women”.

Integendeel zelfs.

Wij geloven dat de wereld (en jouw bedrijf) juist vrouwen nodig heeft die authentiek leiden en de daadwerkelijke verandering kunnen brengen die een bedrijf(scultuur) en alle toekomstige maatschappelijke uitdaging juist zo nodig heeft.

Authentiek leiderschap leidt bovendien bewezen tot minder burn-out klachten, minder uitval door ziekte, een positieve werkomgeving en meer werktevredenheid.

Logisch natuurlijk.

Wanneer je jezelf kunt zijn, een bijdrage kunt leveren en echt je volledige potentieel kunt benutten, ben je op je best. Als Social Enterprise zijn we ervan overtuigd dat de wereld en jouw organisatie beter wordt als er meer vrouwen authentiek leiden.

Onze visie is dat we uiteindelijk “female” uit onze naam kunnen verwijderen en we het niet meer over ‘female leaders’ hebben maar gewoon over leiders. 

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap gaat verder dan “uniek” of “eigen” leiderschap. Het gaat verder dan “echt” en zonder “masker”. Authentiek leiderschap heeft vier dimensies:

 1. Zelfkennis en zelfbewustzijn – weten wie je bent en wat je drijft. Dit gaat over het kennen van je waarden, je sterktes en zwaktes en je zelfbewustzijn verder ontwikkelen.
   
 2. Relationele transparantie – dit aspect draait om het relationele aspect van leiderschap, Durf je echt jezelf te laten zien aan de ander, zeg je echt wat je bedoelt?

   

 3. Moreel kompas – je principes zijn zichtbaar, je doet wat je zegt en zegt wat je doet, ook als het moeilijk wordt.

   

 4. Balans in besluiten – je bent bereid je eigen ideeën te bevragen en uit te dagen. Je staat open voor de mening van iemand anders en stimuleert anderen ook een andere mening te hebben dan die van jou. 

Authentiek leiderschap is kort gezegd een proces van diep bewustzijn van jezelf en van anderen. Maar hoe leid je dan authentiek in een wereld vol stereotypes en hokjes?

Het 3C Model

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het voor vrouwen uitdagender is om authentiek te leiden. Dit heeft alles te maken met de genoemde stereotypes van een leider en ook het stereotype beeld van een “goede” vrouw. Maar, het kan wel!

Op basis van ons onderzoek, in samenwerking met de KU van Leuven, hebben we een model ontwikkeld, waarmee ook jij kunt leiden vanuit je authentieke zelf: het 3C-model.

CLARITY – Helderheid over je context, wie je zelf bent, je waarden, je talent en je barrières.

CONNECTION – Het belang van verbinding met jezelf en van daaruit leiden.

COMMUNITY – De waarde van het omringen met de juiste peers, rolmodellen en een
support systeem

Daarnaast vonden we nog 2 aspecten die essentieel zijn voor authentiek leiden:

COURAGE & COMPASSION – Deze houding is de tweede natuur van een New Female Leader

Ons aanbod

Podcast

Rolmodellen, experts en nieuwe leiders

Boek

Voor vrouwen die authentiek willen leiden

Accelerator

Ons unieke leiderschapsprogramma

Coaching

Ont-wikkel jezelf en/of je business

Spreker

Laat je inspireren door Caroline 

NEW FEMALE LEADERS IN DE MEDIA

We geloven niet in Fixing Women

 Bij New Female Leaders geloven we niet in ‘fixing women”.

Integendeel zelfs.

Wij geloven dat de wereld (en jouw bedrijf) juist vrouwen nodig heeft die authentiek leiden en de daadwerkelijke verandering kunnen brengen die een bedrijf(scultuur) en alle toekomstige maatschappelijke uitdaging juist zo nodig heeft.

Authentiek leiderschap leidt bovendien bewezen tot minder burn-out klachten, minder uitval door ziekte, een positieve werkomgeving en meer werktevredenheid.

Logisch natuurlijk.

Wanneer je jezelf kunt zijn, een bijdrage kunt leveren en echt je volledige potentieel kunt benutten, ben je op je best. Als Social Enterprise zijn we ervan overtuigd dat de wereld en jouw organisatie beter wordt als er meer vrouwen authentiek leiden.

Onze visie is dat we uiteindelijk “female” uit onze naam kunnen verwijderen en we het niet meer over ‘female leaders’ hebben maar gewoon over leiders. 

Wat levert ons leiderschapsprogramma op?

Voordelen voor deelnemers  Voordelen voor jouw organisatie 
 • Helderheid over eigen authentieke leiderschapsstijl en de mogelijkheid om te leiden vanuit eigen waarden in elke context zowel professioneel als privé. 
 • Vergroten van zelfverzekerdheid, persoonlijke verbinding en de durf om je uit te spreken vanuit eigen waarden
 • Verbeterde leiderschapsstijl en – kwaliteit met een authentieke balans tussen masculiene en feminiene waarden
 • Meer inzicht en het strategisch inzetten van talent en competenties
 • Helderheid over mogelijke ongelijkheid in de context en hoe hiermee om te gaan 
 • Uniek netwerk met gelijkgestemde vrouwen en rolmodellen
 • Een gepersonaliseerd Authentiek Leiderschap Plan en presentatie
 • Voldoe aan de laatste Europese en Nederlandse richtlijnen en UN SDG’s
 • Realiseer je daadwerkelijke voordelen van genderdiversiteit door middel van authenticiteit
 • Versterk en vergroot je Female Talent Pipeline 
 • Verbeter je werknemers in de huidige uitdagende arbeidsmarkt
 • Verbeter je employer branding en werknemerstevredenheid

Reviews van deelnemers van ons leiderschapsprogramma

Kelly Rapmund

Head of People Lesson Up


Ik heb veel helderder voor ogen wat authentiek leiderschap überhaupt inhoudt. Het is veel groter dan alleen leiderschap op werk. Ik ben er helemaal voor gegaan en heb dus in de afgelopen 4 maanden een onwijze ontwikkeling meegemaakt, waarbij ik de verdieping heb opgezocht en zoveel over mezelf heb geleerd. Mijn werk gaat makkelijker en wanneer het niet makkelijk gaat, heb ik toch wel de juiste handvatten om dingen op te lossen op een manier waar ik blij van wordt en in mijn waardes blijf. Ik denk dat het voor mij precies op het juiste moment kwam.

Kirsten van Daelen van der Schoot

Founder MonkeyMoves


De Accelerator is voor mij echt een succes! Ik heb een andere kijk gekregen op leiderschap maar überhaupt op wie ik ben. Ik zou het niet eens alleen leiderschap noemen. Ik heb het gevoel dat ik me zelf enorm ontwikkelt heb. Mijn hele beeld over leiderschap an sich is veranderd. Het gaat over wat er in je zit en niet over wat je moet worden.

Celine Lokhorst – van den Brink

Marketing Manager Kamera Express


Ik heb veel inzichten en tools gekregen om precies dat te gaan doen: impact maken terwijl ik dichtbij mezelf blijf. Ik had veel vragen over hoe ik authentiek zou kunnen leiden. Veel van die vragen zijn beantwoord en ik heb helder gekregen wat mijn weg daarin is. Ik vond het een heel compleet programma. Het heeft heel veel verschillende facetten aangestipt. Nog niet eerder heb ik een training gevolgd die zo volledig was. Mijn verwachtingen zijn overtroffen!

Martine van der Velpen

Partner K+V


Ik voel me sterker en meer in verbinding met mezelf en vooral waar ik voor sta en voor wil gaan. Ik ben mijn gehaastheid kwijt over mijn ambities. Ik heb helder hoe ik mijn authentiek leiderschap kan en wil uitdragen en dat daar meer bij komt kijken dan alleen gedrag. Veel meer. Mooi dat het programma ook om lichaam, geest en hart gaat. En niet alleen op papier maar echt voelen en ondergaan…. Super.

Anne Sophie Schurmann

Serial entrepreneur


Ik heb geleerd dat het echt belangrijk is om beter voor mezelf zorgen, inzicht in mijn kernwaarden, mijn sterke kanten en daarmee de bewustwording dat wat ik ‘op gevoel doe’ ook een talent is. En daarmee meer inzetten op mijn talenten ipv zaken waar ik minder goed in ben verbeteren. Zou ik het aanraden? JAAAAAA GIRL POWER! Dit programma is echt mega goed gedaan! En ik ben echt super kritisch, heb eigenlijk altijd wel feedback op zaken die beter kunnen, voor nu alleen maar heel blij met jullie programma!!

Dorian Pluimers

Country Manager Blue Billywig


Ik vind het programma geweldig! Het is veel naast een fulltime nieuwe functie, maar omdat ik het zo interessant vind, krijg ik er vooral energie van! Ik vind het heel fijn om vrouwen te ontmoeten die met dezelfde dingen bezig zijn en hoop ook echt dat ik er met een paar contact blijf houden. Ik ben blij met de inzichten rondom mannen, vrouwen en het systeem en ben daar zeker mee aan de slag, en voor mij ligt de nadruk op m’n eigen ontwikkeling.

About Caroline

Ik heb een finance en corporate marketing achtergrond bij o.a. Unilever en Bacardi. Voordat ik New Female Leaders startte, richtte ik FITSHE op, een sportvoeding merk voor vrouwen. Het FITSHE merk is in 2020 verkocht aan Friesland Campina.

Omdat ik er van jongs af aan van overtuigd ben dat feminiene waarden in leiderschap nodig zijn om de wereld weer in balans te krijgen startte ik New Female Leaders. Meer vrouwen in leiderschapsposities is belangrijk, tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat het op dit moment voor vrouwen uitdagend is om authentiek te leiden. Daarmee missen we volgens mij het punt: namelijk daadwerkelijk meer diversiteit realiseren en een inclusievere besluitvorming en maatschappij.
In juni 2021 bracht ik mijn eerste boek uit: New Female Leader – het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden.

Let’s connect

    

Caroline

Mis geen enkele aflevering – abonneer je nu

Get in touch with us!

Heb je een vraag, opmerking of wil je met ons spreken over de mogelijkheden die we (elkaar) te bieden hebben? Neem dan gerust contact met ons op!
Vul onderstaand formulier in en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

E: info@newfemaleleaders.org
T: 0113-441115
IBAN: NL17 INGB 0006 2396 27
(t.n.v. New Female Leaders B.V.)
KvK: 81358989
RSIN: 862056044

Onze favoriete boeken

Never stop learning. Dit is een greep uit de boeken die we je aanraden:

Invisible women

Diversiteit & inclusiviteit

De gulden snede

Leiderschap / management

Luister of lees ons boek

Boek

Hardcover

E-book

Lees ons boek digitaal

Luisterboek

Door Caroline ingesproken

Onze favoriete boeken

Never stop learning. Dit is een greep uit de boeken die we je aanraden:

Invisible women

Diversiteit & inclusiviteit

De gulden snede

Leiderschap / management

Luister of lees ons boek

Boek

Hardcover

E-book

Lees ons boek digitaal

Luisterboek

Door Caroline ingesproken

Volg ons op Instagram

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders